Adres Onbekend
KRO-NCRV

verkering Marijke Huijbregts

  1. Nieuwschevron right
  2. verkering Marijke Huijbregts

“Mijn moeder komt nog regelmatig in Bergen!"

Al gauw reageert de dochter van Marijke, die zich inmiddels Matu is gaan noemen: "We hebben al even gespeculeerd en ik denk dat het Jan Erica moet zijn die haar zoekt. Ze komt nog regelmatig in Bergen!". Marijke is blij verrast en komt voor Jan aan de lijn. Beluister hieronder het fragment.

Het verhaal
Soms dienen mensen wel eens ietwat impulsief hun zoektocht bij ons in. Zo ook Jan: “Met de kerst had ik mijn kinderen over de vloer en mijn schoondochter heet Marijke. Toen vertelde ik dat ik al eerder een Marijke in mijn leven gehad heb, namelijk Marijke Huijbregts. Ik leerde haar in 1966 kennen op vakantie in Bergen aan Zee. Zij kwam toevallig ook uit Eindhoven, net als ik, dus het contact bleef ook na de vakantie en we hebben ongeveer een halfjaar verkering gehad.”

Op zijn tijd met Marijke kijkt Jan nog altijd fijn terug: “Ze kwam uit een ontzettend warm gezin, ik voelde me enorm welkom. Al had ik wel wat last van het geloof, ze waren erg katholiek daar thuis. Al ben ik uiteindelijk ook met een katholieke vrouw getrouwd hoor, haha! Ik ben dolbenieuwd wat er van Marijke geworden is. Ze was toen in ieder geval een aantrekkelijke jonge vrouw met blond haar, een stralende lach en een spontane en warme persoonlijkheid.”

Aanknopingspunten:
* verkering Marijke Huijbregts
* geboren rond 1946 of 1947
* was in 1966 op vakantie in Bergen aan Zee en logeerde daar bij familie
* woonde destijds in Eindhoven
* haar vader heette Martin en hij werkte bij de Detam
* ze had een jonger zusje genaamd Lenie
* Marijke had toen lang blond haar en was ca. 1.75 meter lang
* mogelijk is ze naar Maastricht gegaan om een studie in de kunstrichting te gaan doen

Marijke Huijbregts

Jan zoekt liefde Marijke Huijbregts

foto: Jan

Jan