Adres Onbekend
KRO-NCRV

halfbroer Thomas en halfzus Rosemarie

  1. Nieuwschevron right
  2. halfbroer Thomas en halfzus Rosemarie

Helaas staan ze niet open voor contact...

We vinden Andries' eerste vrouw Joke en haar kinderen Rosemarie en Thomas. Helaas staan zij niet open voor contact: "Het is voor hen een afgesloten hoofdstuk. Ze willen er niets mee te maken hebben..." Deze zoektocht levert dus niet het gewenste resultaat op voor Annamarie: "Maar de deur blijft altijd open hoor. Ze moeten er misschien ook even aan wennen..." Beluister de uitzending van 16 juni 2019 om het hele verhaal te horen.

Het verhaal
Annamarie is recentelijk aan het zoeken geslagen naar haar oudere halfbroer en halfzus, naar kinderen uit een eerder huwelijk van haar vader: “Mijn vader Andries Gerritsen is vijftien jaar geleden overleden. Ik wist altijd al dat hij kinderen had uit een eerder huwelijk." De vrouw uit dat huwelijk, Joke, hertrouwt. Ze laat hun kinderen adopteren door haar nieuwe man. Als Annamaries ouders later een relatie krijgen, proberen ze vaak om naar Andries' kinderen te zoeken, maar dit lukt hen niet: "Ik kreeg daardoor een heel negatief beeld. Ik dacht: ‘Mijn vader moet die vrouw wel heel slecht behandeld hebben, anders houd je als vrouw toch niet de kinderen weg van hun vader?’ Inmiddels denk ik daar wel anders over...”

Annamarie is het oudste kind uit de tweede leg van haar vader Andries. Wanneer Annamarie zeven jaar oud is, krijgt haar vader een hersenbloeding. Annamarie heeft daardoor lang voor haar vader gezorgd en uiteindelijk heeft ze hem langer ziek gekend dan gezond. Nu is ze zover dat ze vragen uit het verleden beantwoord wil hebben: “Ik wil graag meer over hem weten. Ik heb altijd geweten dat hij eerder getrouwd is geweest. Daar waren onze ouders heel open over. Maar waarom is dat huwelijk misgegaan? Waarom mocht hij die kinderen niet meer zien? Wat voor vader was hij voor hen? Ik ben benieuwd naar hun verhaal!”

Annamarie kan zich voorstellen dat haar halfbroer en halfzus hier niet op zitten te wachten, maar ze hoopt toch dat het tot een gesprek kan komen: “Als zij vragen hebben, zou ik die natuurlijk ook graag beantwoorden.”

Aanknopingspunten:
* halfbroer Thomas Bastiaan
* hij is geboren in 1969
* halfzus Rosemarie Ernestine
* zij is geboren in 1965
* hun vader is Andries Gerritsen
* hun moeder is Joke de Meyere
* Andries en Joke trouwden op 12 maart 1964
* ze moeten ergens halverwege de jaren 70 gescheiden zijn
* ze hebben waarschijnlijk samengewoond in Amsterdam
* Andries Gerritsen is overleden in 2004