Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Marijke van Ede

  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Marijke van Ede

We vinden Marijke en ze wenst Roy hele fijne feestdagen!

Via Omroep West komen we bij Marijke van Ede uit. Ze vindt het leuk om te horen dat Roy zo vlak voor kerst naar haar op zoek is en wenst hem dan ook hele fijne feestdagen!

Het verhaal
We krijgen een mail van Roy waar enige haast uit blijkt: ‘Ik woon al jaren in Frankrijk en ben tot de kerst in Nederland. En ja, u begrijpt het al, nu hoop ik een oude vriendin die veel voor me betekende weer te ontmoeten voordat ik weer terugga. Wie oh wie kan mij helpen?’

Het gaat om Marijke van Ede, met wie Roy eind jaren 70 samenwerkt bij Gertenbach’s Bedrijven in Den Haag. Hij werkt op de afdeling personeelszaken, zij deed de administratie daar. Het klikt vanaf de eerste dag: “Hoe moet ik het uitleggen? We zagen elkaar slechts af en toe buiten het werk om, maar hadden gewoon een soort chemie.” Toch heeft Roy haar sinds 1984 al niet meer gezien: “Ik woon inmiddels ook in Frankrijk en heb met bijna niemand van toen meer contact. Ik heb een moeilijke tijd gehad, ben twintig jaar geleden uit de kast gekomen. Daarom had het ook nooit wat kunnen worden met Marijke. Maar dat neemt niet weg dat ze er altijd voor me was.”

Dus nu hoopt Roy haar daar na al die jaren nog eens voor te kunnen bedanken. En snel ook! Want hij moet met de kerstdagen weer in Frankrijk zijn. Maar ze is bij deze ook van harte uitgenodigd in Frankrijk: “Ik hoop dat we onze vriendschap zo weer kunnen oppakken, maar daar twijfel ik niet aan als ik haar weer zie!”

Aanknopingspunten:
* Marijke van der Ede
* geboren eind jaren 50
* heeft vanaf 1977 gewerkt bij Gertenbach’s Bedrijven aan de Catsheuvel in Den Haag
* ze deed daar de administratie
* haar laatst bekende is de Veenendaalkade in Den Haag
* kampte vroeger met heftige migraine
* heeft waarschijnlijk één broer
* haar ouders woonden ook in Den Haag