Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Bep van der Beek

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Bep van der Beek

"Als ik bij Hans ben dan praat hij altijd over zijn eerste liefde Bep!"

Via Beps nichtje Sandra te horen dat Bep van der Beek helaas in 2016 is overleden. Gelukkig krijgen we wel haar dochter Stephanie in Engeland te spreken. Stephanie vindt deze zoektocht heel bijzonder, wil Hans graag spreken over haar moeders 'love story' en is ook erg benieuwd naar de videobeelden van haar moeder. Ze stuurt ook een heel pakket aan foto's van Bep naar ons op. Hans: "Ik vind het fantastisch wat jullie voor elkaar hebben gekregen!" Benieuwd naar het hele verhaal en de eerste reactie van Beps dochter Stephanie? Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Samen met zijn beste vriendin Eveline zoekt Hans naar zijn eerste liefde Bep van (de) Beek. Eveline is heel enthousiast en helpt graag met zoeken: "Als ik bij Hans ben dan praat hij altijd over Bep! Hij wilde graag met haar trouwen toen. Je eerste liefde is toch heel bijzonder en Hans was heel erg verliefd op haar!".

Hans vertelt: "Ik heb Bep begin jaren 60 leren kennen, we waren allebei ongeveer 26 jaar oud. We zaten in hetzelfde jaar van de MULO, ik vond haar bijzonder mooi." Hans krijgt een baan bij een scheepvaartmaatschappij en is meer dan een half jaar van huis. Op zee denk hij maar aan één meisje: Bep. "Ik wilde haar een brief schrijven, dus mijn zus is in Nederland op zoek gegaan naar haar adres. Zo kon ik haar een brief sturen, dat ik haar graag wilde zien als ik terugkwam." De brief blijkt een goede zet, want wanneer Hans op Schiphol landt staat Bep hem op te wachten! "Ik had het niet verwacht en vond het heel leuk. Wat een hartstikke mooie meid staat daar, dacht ik!"

De liefde bloeit op en na een jaar verkering vraagt Hans zijn Bep ten huwelijk. Hoewel ze een fijne relatie hebben, is Bep niet helemaal tevreden: "Ze vond mijn vaarreizen te lang. Dus ik nam ontslag en ging werken bij een bedrijf aan wal. Maar na een maand bleek dat nog steeds niet voldoende voor Bep. Ze had er geen zin meer in en maakte het uit. De trouwplannen gingen niet door. Misschien was ik te stil voor haar? Bep hield heel erg van dansen en ik niet..."

Hans ziet of spreekt zijn eerste liefde Bep nooit meer en dat blijft knagen. Nu vriendin Eveline al vier jaar Beps naam voorbij hoort komen, besluit ze dat het tijd is om actie te ondernemen. "Ik zou het zo leuk voor Hans vinden als het lukt om haar te vinden!"

Aanknopingspunten
* Bep van (de) Beek
* geboren rond 1934
* ging naar de MULO in Amsterdam
* woonde begin jaren 60 aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam
* werkte als telefoniste bij verfzaak Vettewinkel, naast de Sint Nicolaaskerk
* heeft een broer Jan, oudere zus (naam onbekend) en jonger zusje Thea
* ook hun vader heet Jan van (de) Beek
* Bep had een goede vriendin Ria Tolhuis, wiens vader een drankzaak had
* mogelijk is Bep vertrokken naar Engeland
* ze had halflang blond haar

Zoeker Hans

eerste liefde Bep van der Beek