Adres Onbekend
KRO-NCRV

Opgelost - Ellen de Stigter

  1. Nieuwschevron right
  2. Opgelost - Ellen de Stigter

Ellen en Riekje leren elkaar kennen op het werk: bij het Rhiwa. Ellen werkt daar vast, maar Riekje komt vakantiewerk doen.

Ze schelen een paar jaar, want Ellen is wat ouder dan Riekje. Riekje is een jonge, flamboyante meid die in korte tijd het hele kantoor op z’n kop zet. “Soms dacht ik wel eens: hoe doet ze dat toch? Zij vulde iedere ruimte!”

Hoewel Ellen al wel serieuzer in het leven staat, klikt het wel tussen de twee en ze raken bevriend. Ze gaan zelfs samen op vakantie! De reis gaat dan naar Renesse, waar ze voor het eerst zonder ouders naar toe gaan. Al snel voegen zich nieuwe mensen bij hen en het wordt een onvergetelijke vakantie: “Ik speelde gitaar en die had ik dan ook meegenomen. Die hele vakantie zongen we liedjes van Donovan. We trokken daarmee veel bekijks.”

Wat Ellen vooral aantrekt in Riekje is haar optimisme. Riekje kan met iedereen opschieten en ziet overal wel brood in volgens Ellen. “Zelfs mijn vader – die helemaal niet zo praterig was – lachte zich helemaal dood als Riekje er was.” Het was toch haar charme en de grapjes, die van haar een interessante persoonlijkheid maakten. En daarbij is Riekje ook nog een opvallende verschijning: blond haar met slag en een mooi gezicht.

De laatste keer wanneer Ellen haar ziet is als Riekje in Schiedam woont. Ze zit dan in een lastige relatie, wat niet lekker loopt. Het is de laatste keer dat Ellen haar vriendin Riekje ziet. Zou ze nog wel in Nederland wonen?

resultaat in de uitzending van 20 november 2016
De voicemail puilt uit: er staan wel 10 berichten op voor Ellen. Ze zijn stuk voor stuk van Riekje, die heel erg graag in contact wil komen met Ellen. Helaas kan ze niet naar de studio komen, want ze is ziek. Zodra ze beter is, gaan de vriendinnen elkaar ontmoeten, tot die tijd zullen ze telefonisch bijpraten