Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Rob Boelhouwer

foto: Anny
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Rob Boelhouwer

Helaas blijkt Rob al vijftien jaar niet meer te leven...

Helaas hebben we slecht nieuws voor Anny. Rob blijkt namelijk al vijftien jaar niet meer te leven. Dat horen we van tipgever Willem de Jong, die jaren met Rob samen heeft gedoken op Curaçao. Hij komt aan de lijn voor Anny en samen halen ze herinneringen op aan Rob. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Anny groeit op in een streng katholiek gezin in Den Haag in de jaren 40. Wanneer ze zestien jaar is, werkt ze bij Gruyter, een winkel op de Laan van Meerdervoort. Daar komt Rob Boelhouwer vaak koffie halen. Anny wordt verliefd op hem en iedere keer als Rob langskomt, wacht hij totdat iedereen de winkel uit is. Pas dan stapt hij op Anny af: “Hij kwam daar speciaal voor mij. Het was een hartstikke aardige jongen!”.

Op een gegeven moment nodigt Robs moeder haar uit om thuis koffie te komen drinken: “Ik belandde daar in een warm bad, ik voelde me zo thuis daar! Ze waren zo vreselijk lief voor me. Altijd als ik daar aankwam, ging de muziek aan. Rob en ik stonden te dansen in de woonkamer. Ik kon wel merken dat Rob mij ook leuk vond, want tijdens het dansen knuffelde hij me bijna dood, haha!”.

Uiteindelijk houdt de relatie toch geen stand: “Rob was niet katholiek en ik wel. Daar is het op stuk gelopen. Ik ben toen doorgegaan met mijn leven, maar heb het heel moeilijk gehad met die breuk. Gelukkig had ik wel nog steeds een heel goede band met zijn ouders. Die zijn zelfs nog op mijn bruiloft geweest! Maar Rob is niet gekomen. Ik heb hem sindsdien ook nooit meer gesproken. Maar ik was erg op hem gesteld en ben hem nooit vergeten...”.

Aanknopingspunten:
* Rob Boelhouwer
* waarschijnlijk geboren rond 1943
* woonde in 1958/1959 aan de Aronskelkweg in Den Haag met zijn ouders
* Rob kwam indertijd altijd koffie halen bij de winkel Gruyter aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag
* hij had een broertje Paul, die woonde in een instelling en was gehandicapt
* Rob heeft bij de marine gezeten
* waarschijnlijk was dit in Den Helder
* hij heeft daar gewerkt tot hij met pensioen ging
* Robs vader was impresario bij de marine en reed in een Volvo
* Robs moeder was katholiek, zijn vader niet
* moeder heette Van der Broek van haar achternaam
* in ieder geval tot zijn vijftigste is Rob niet getrouwd geweest en had hij ook geen kinderen

Robs ouders

Anny zoekt eerste liefde Rob Boelhouwer - deel 1

Anny zoekt eerste liefde Rob Boelhouwer - deel 2