Adres Onbekend
KRO-NCRV

klasgenoot Ronald Leopold

foto: Wiebert de Grouwfoto: Wiebert de Grouw
  1. Nieuwschevron right
  2. klasgenoot Ronald Leopold

"Volgens mij was Ronald een soort stadsarcheoloog"

"Als ik weer in Leek ben, dan gaan wij samen weer herinneringen ophalen"

Ronald Leopold blijkt nogal bekend te zijn en hierom niet al te moeilijk om te vinden. Hij is namelijk directeur van de Anne Frank Stichting. Ronald en Wiebert halen samen weer herinneringen op uit Leek, zoals hun tijd bij de voetbal. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal:

De zestiger Wiebert de Grouw was de gelukkige die door Radioschool-verslaggever Kevin vorige week aan zijn jasje werd getrokken. Plaats van handeling: het Groningse dorp Leek. Of Wiebert toevallig naar iemand op zoek was? Wiebert: "Nou ik er bij stilsta: onlangs zag ik op televisie mijn oude klasgenoot Ronald Leopold. Wat deed hij daar? Dat wil ik hem graag vragen."

Wiebert en Ronald gingen samen naar de Centrumschool in Leek, alhoewel Ronald wel een klas hoger zat. Hij zat ook op de plaatselijke voetbalclub. Veel van de schoolgenoten van Wiebert hebben het Groninger land verruild voor het westen. Zou Ronald ditzelfde pad hebben gevolgd? Wiebert kan zich vaag herinneren dat op de televisie werd vermeld dat Leopold stadsarcheoloog was in Amsterdam. Maar zeker weten doet hij het niet.

Aanknopingspunten:

* Ronald Leopold
*
geboren rond 1962
*
zat op de Centrumschool in Leek
*
voetbalde daar
*
mogelijk later stadsarcheoloog geworden in Amsterdam

foto: Leek

Leek jaren 60

Klasgenoot Ronald Leopold