Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: goede vriend Jack van der Laan

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: goede vriend Jack van der Laan

“Ik kan het niet geloven!”

Via familie vinden we Jack van der Laan in België. Hij vindt het leuk dat hij wordt gezocht en al helemaal wanneer hij hoort dat het zijn goede vriend Frans is die hem zoekt! Hij komt bij wijze van verrassing naar de studio, waar Frans’ dochter Marquerite is. Marquerite staart haar vaders goede vriend met grote ogen aan: het is voor haar de eerste keer dat ze hem ziet. Frans Raasing zelf hangt vanuit Duitsland aan de telefoon en schreeuwt het uit: “Ik kan het niet geloven! Is dat hem echt? Jack ben jij dat?” Jack grijpt de telefoon en groet Frans in Duitsland. Hij vertelt dat hij dolgraag eens naar Duitsland komt om Frans op te zoeken. Binnenkort maken ze een afspraak…

Het verhaal
Frans en Jack leren elkaar kennen in het leger in Bergen-Hohne in Duitsland. Frans zit hier in vaste dienst en Jack is dienstplichtig militair. In de tweeënhalf jaar die ze samen doorbrengen ontstaat er een hechte vriendschap tussen de twee die zelfs zo sterk is dat Frans getuige is bij de bruiloft van Jack! Frans blijft dienen in het leger in Duitsland, maar raadt de tien jaar jongere Jack aan na zijn dienstplicht te stoppen: “Hij had meer potentie, want hij was heel technisch. Hij is uiteindelijk bij een technisch bureau gaan werken en belandde in Nederland.”

Naast Duitsland zit Frans tussendoor nog twee jaar in Griekenland. Hoewel hij in 2004 vanuit Griekenland Jack nog een keer bezoekt, verliest hij hem alsnog uit het oog. Dat vindt Frans heel erg: “Het is nog steeds mijn beste vriend en ik kan niet geloven dat ik hem maar steeds niet terug kan vinden. Ik woon nog steeds in Duitsland, maar ik kom nog regelmatig naar Nederland. Ik hoop dat ik Jack dan binnenkort kan bezoeken.”

Zou Jack nog steeds in Nederland wonen?