Adres Onbekend
KRO-NCRV

revalidatiearts Els Borst

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. revalidatiearts Els Borst

“Zij zag altijd wat ik nog wél kon!”

Er komen veel tips binnen voor Myrthe, waardoor we er inmiddels achter zijn dat we zoeken naar … Els Borst! Zo heet haar revalidatiearts. Ze is nog in leven en we hebben een telefoonnummer… Wordt vervolgd dus! Alle tips zijn ondertussen nog welkom op 0800-3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Naar aanleiding van de binnengekomen tips, komen we uit in Sneek! In het fragment hieronder hoor je het vervolg van dit verhaal, want... Els Borst stapt namelijk direct in de auto om Myrthe te verrassen: "Natúúrlijk kan ik me Myrthe nog herinneren! Wat bijzonder dat dit zoveel indruk op je heeft gemaakt."

Het verhaal
Myrthe wordt in 1979 geboren met een hoge open rug. Haar levensverwachting is op dat moment twee weken. “Maar ik overleed maar niet, dus toen hebben ze besloten om mij een zo normaal mogelijk leven te geven. Ze hebben mijn rug dichtgemaakt en andere operaties uitgevoerd.” Myrthe wordt behandeld in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en ziet daar verschillende artsen. Er is één arts die haar bijblijft: mevrouw E.L Borst. “Als de andere artsen somber waren, zag zij altijd wat ik nog wél kon!”

Sinds haar 40e verjaardag, spookt mevrouw Borst steeds vaker door haar hoofd. “Ik had überhaupt niet verwacht deze leeftijd te halen. Ik ben nu 42 en mevrouw Borst heeft daar een hele grote rol in gehad. Dat je meer kunt dan je denkt, is iets dat ik van deze dokter Borst geleerd heb.” En dus is Myrthe nu naar haar op zoek. "Voor de rest van de artsen was ik slechts een geval, maar zij zag mij echt als mens. Dat wil ik haar graag laten weten, want je gunt iedereen zo’n arts.”

Aanknopingspunten:
* mevrouw E.L. Borst
* ze zal nu in de tachtig zijn (dus waarschijnlijk geboren in de jaren 30)
* E.L. Borst werkte in ieder geval van 1979 tot 1987 bij de Adriaanstichting in Rotterdam
* dat werd later Rijndam Revalidatie
* ook in 1998 was E.L. Borst nog als revalidatiearts bij Rijndam betrokken.
* vermoedelijk was zij gespecialiseerd als kinderrevalidatiearts.
* E.L. Borst draaide ook spreekuren in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Myrthe en mevrouw Els Borst

Myrthe zoekt revalidatiearts E.L Borst

revalidatiearts Els Borst