Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: leuke reizigster uit de trein

foto: Jacek Rużyczka
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: leuke reizigster uit de trein

"Ik dacht steeds: jeetjemina, wat een leuke vrouw!”

We hebben het museum in Hoorn benaderd en zij gaan kijken of ze iets voor ons kunnen doen. Verder blijft het nog stil... De vraag blijft dus: wie is de vrouw die een leuk gesprek had met conducteur Jan? Alle tips blijven welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
De 61-jarige conducteur Jan is op een zondag in oktober 2022 aan het werk als er bij station Hoorn drie dames in zijn trein stappen. Al gauw raakt hij met de dames aan de praat.“Ze waren naar de tentoonstelling Hoge Luchten in Hoorn geweest. Daar kun je allemaal foto’s en dia’s van uitzichten en mooie luchten bekijken. Ik maak ook veel luchtfoto’s en liet ze wat foto’s zien op mijn mobiel.” Eén van de drie dames maakt indruk op Jan. “Dat kwam door haar spontaniteit, hoe ze eruitzag. Als ik door de trein liep, hadden we oogcontact. Ik dacht steeds: jeetjemina, wat een leuke vrouw!”

Nadat haar twee vriendinnen bij Amsterdam Sloterdijk zijn uitgestapt, besluit Jan om bij haar te gaan zitten. “We hebben het over van alles gehad. Over haar moeder, die in Mijdrecht of Uithoorn woonde, en over haar zus die motorrijdt. Zij vond dat zelf eng, maar zei dat ze nog wel een keer achterop wilde. Dus ik zei: nou, ik kom je zo halen hoor, haha!” De leuke vrouw stapt zo'n twintig minuten later uit bij Hoofddorp. “Daar stapte ze uit om naar Hilversum te gaan, waar ze woont. Ik zei dat ik het leuk vond dat ik haar had leren kennen. Toen zei ze wel dat zij dat ook vond. Maar ja, wat dat zegt?”

Sindsdien gaat Jan alle treincoupés af in de hoop haar weer tegen te komen. “Je hebt wel vaker een leuk gesprek met reizigers, maar niet zoals dit. Dit was toch wel heel bijzonder. Haar vriendelijkheid, haar uitstraling…” Wat als de interesse wederzijds is? “We kunnen een wandeling maken en wat gaan drinken. Een etentje is ook leuk. Uiteindelijk gaat het erom om wat dieper in gesprek te gaan!”

Aanknopingspunten:
* vrouw uit Hilversum (naam onbekend)
* waarschijnlijk is ze maximaal vijftig jaar oud
* op zondag 16 oktober is ze met twee vriendinnen naar de tentoonstelling Hoge Luchten in Hoorn geweest
* ze stapten met z’n drieën in de trein in Hoorn
* twee vriendinnen stapten uit op Amsterdam Sloterdijk
* de vrouw bleef zitten tot in Hoofddorp
* haar moeder woonde in Mijdrecht of Uithoorn
* ze had een zus die motorrijdt
* de vrouw was ongeveer 1.70 meter lang, had halflang krullend donkerblond haar, droeg die dag een kleurrijke moderne jurk en kwam vriendelijk over
* ze heeft geen auto en reist veel met de trein

Conducteur Jan zoekt leuke reizigster uit de trein (deel 1)

Conducteur Jan zoekt leuke reizigster uit de trein (deel 2)