Adres Onbekend
KRO-NCRV

Onvergetelijk: Jan vond zijn Stella

  1. Nieuwschevron right
  2. Onvergetelijk: Jan vond zijn Stella

Een ode aan hét koppel van Adres Onbekend: Jan & Stella!

Helaas zijn ons in 2021 ook dierbare mensen ontvallen. Afgelopen zomer overleed Stella, een paar maanden later ging ook Jan. Stella werd maar liefst 101! We blikken nog één keer terug op dit onvergetelijke verhaal over liefde op leeftijd. Luister het fragment onder aan de pagina voor een ode aan hét koppel van Adres Onbekend: Jan & Stella.

Tijdens de uitzending
In 2011 zoekt de dan 84-jarige Jan in Adres Onbekend een leuke vrouw om samen zijn oude dag mee door te brengen. Stella - dan 91 jaar - zet zijn hart in vuur en vlam. Jan zoekt haar op in Zutphen en is nooit meer weggegaan. En wie dacht dat vijftig jaar Adres Onbekend al een behoorlijke mijlpaal is: komende week wordt Stella maar liefst honderd jaar! Hoe kijken Jan & Stella terug op hun bijzondere liefdesavontuur? Luister de fragmenten hieronder terug voor het onvergetelijke verhaal!

Het verhaal
December 2011. Zo vlak voor de feestdagen doet Adrie, de pleegzoon van de dan 84-jarige Jan, een korte oproep voor zijn vader in onze dating-rubriek. Vader Jan zoekt leuk gezelschap: iemand die niet te ver bij hem vandaan woont en zelfstandig is: "Mijn vader is een hele vrolijke man, dus hij moet wel een vrouw met humor hebben." De reacties stromen binnen na die eerste oproep. Meerdere vrouwen willen maar wat graag op date met Jan, maar kiezen is voor Jan niet moeilijk: "Ik wist meteen: dit is haar!"

Het is de 91-jarige Stella van der Meije, die Jans hart sneller doet kloppen met haar passie voor voetbal en haar vlotte babbel. Jan: "Ik werd er helemaal stil van..." Jan wil de andere reacties niet eens meer horen, hij komt meteen ter zake. Nog voor de kerst wil hij een afspraakje maken met Stella. En inderdaad! Binnen een paar dagen staat Jan bij Stella op de stoep. Zoon Adrie brengt hem er naartoe en zou hem weer thuisbrengen. Maar dat blijkt niet langer nodig. De twee besluiten dat Jan niet meer naar huis gaat die avond. Sterker nog: hij is nooit meer weggegaan! Vanaf dat moment zijn Jan & Stella onafscheidelijk.

Ze zijn niet alleen gek op elkaar, maar maken ook toekomstplannen. Ze gaan samen op vakantie naar Benidorm en maken een belofte waar. Wanneer ze een jaar samen zijn willen ze dat namelijk vieren bij Adres Onbekend. Dat doen ze. En hoe! Ze gaan trouwen! Eerder zeiden ze absoluut dat niet in het huwelijksbootje te willen stappen, maar ze veranderen van gedachten: “We dachten: we doen eens gek!”. En met de bruiloft is het bijzondere verhaal van Jan & Stella nog lang niet ten einde...

Jan en zijn Stella

Stella is 100 jaar deel 1

Stella is 100 jaar deel 2

Stella is 100 jaar deel 3

Ode aan Jan en Stella