Adres Onbekend
KRO-NCRV

goede vriend Peter Hoogeveen

  1. Nieuwschevron right
  2. goede vriend Peter Hoogeveen

"Had maar uitgesproken dat je verliefd op me was, Peter..."

We krijgen contact met een nichtje van Peter: Cora. Zij vertelt dat Peter een moeilijke tijd achter de rug heeft, maar dat deze zoektocht heel welkom is. Hij komt aan de lijn voor Mieke en bekend dat hij stiekem wel gevoelens had voor haar: "Ach, Peter... Had maar uitgesproken dat je verliefd op me was. Ik ben wel heel blij dat het nu alsnog weet!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
In 1978 woont Mieke op kamers in Haarlem en ze komt bij een toneelclubje terecht. Daar ontmoet ze de net iets oudere Peter Hoogeveen, met wie ze veel gemeen heeft: “We hielden allebei van fotografie. Dan pakten we samen zijn bestel-Mini, zo eentje met van die houten panelen als achterklep, en dan reden we naar Elshout om te fotograferen. Hij had een mooie Olympus-camera en een donkere kamer op zolder om foto’s te ontwikkelen.”

Peters vader is Piet Hoogeveen, een bekende in Haarlem. Peter woont op de zolderkamer van zijn vaders veilinghuis aan de Nieuwegracht in hartje Haarlem. Mieke en Peter brengen daar samen heel wat uurtjes door: “We hadden geen 'echte' relatie, maar we deelden veel dezelfde interesses. Ik denk dat ik wel even verliefd was… Maar ik zag hem meer als leuke vriend.” Ze hebben drie jaar lang veel contact, maar dat verwatert als Mieke in 1981 haar huidige man ontmoet: “Misschien voelde Peter zich daar opgelaten bij en dacht hij in de weg te zitten. Maar mijn man is helemaal niet zo’n type! Ik ben hem toen wel uit het oog verloren.”

Mieke is heel nieuwsgierig naar hoe het nu met Peter gaat: “Afgelopen zomer voer ik langs zijn oude huis aan de Nieuwegracht en toen kwamen er veel herinneringen boven. Peter had toen ook iets geheimzinnigs… Daarom ben ik heel benieuwd naar hoe zijn leven gelopen is. Is hij leuk terechtgekomen? Heeft hij kinderen of een leuke relatie?”

Aanknopingspunten:
* Peter Robert Hoogeveen
* geboren in 1956 te Leiden
* zijn vader was Piet Hoogeveen
* Piet is geboren in 1917
* hij was veilingmeester en makelaar in Haarlem, in ieder geval eind jaren 70
* hij woonde toen in Heemstede
* Veilinghuis Hoogeveen was gevestigd aan de Nieuwegracht in Haarlem
* op die zolder woonde Peter
* Peter was eind jaren 70 lid van een amateurtoneelclub in Haarlem

Mieke zoekt goede vriend Peter Hoogeveen - deel 1

Mieke zoekt goede vriend Peter Hoogeveen - deel 2