Adres Onbekend
KRO-NCRV

DEELS OPGELOST: onbekende baby en vrouw op de foto

foto: Michellefoto: Michelle
  1. Nieuwschevron right
  2. DEELS OPGELOST: onbekende baby en vrouw op de foto

"Ik wil gewoon heel graag weten wie dat kindje op de foto is!"

Tijdens de uitzending
Wat je hoopt, gebeurt! Er staat een vrouw op onze voicemail die zichzelf herkent op de babyfoto. Wat blijkt... Michelles vader heeft een halfbroer en de baby op de foto is zijn dochter. Nu weten we dus zeker dat deze baby géén halfbroer of -zus is van Michelle. We zoeken nog wel naar de onbekende blonde vrouw op de foto. Wie zou dit toch zijn? Voor iedereen die meer weet over haar is er 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Michelle heeft een slechte relatie met haar vader Herman (ook wel Sjors) Wentholt. Als hij overlijdt krijgt zij haar babyfoto's terug. Achter een van de fotolijstjes vindt ze nog een babyfoto, maar van een onbekend kind! Zou vader Herman misschien nog een ander kind gekregen hebben? Loopt er wellicht ergens een halfbroer of -zus van haar rond? Ze vraagt rond in haar familie, maar krijgt geen duidelijke antwoorden. "Ik heb aan de halfbroer van mijn vader gevraagd of hij wist wie het kon zijn, hij zei tegen mij dat ik het beter allemaal moet laten rusten. Mijn moeder heeft ook nooit wat geweten. Ik vind het allemaal vreemd. Mijn vader heeft behoorlijk wat geheimen."

Het blijft niet alleen bij de foto van de baby. "Mijn zus heeft ook een doos gekregen met persoonlijke spullen van mijn vader en daar zat een soortgelijk lijstje in. Daar zat een foto van een vrouw achter, die wij niet kennen. Ik heb steeds met meer vragen. Ik wil gewoon heel graag weten wie dat kindje en de vrouw op de foto is.”

“Mijn vader was een knappe man en dat wist hij. Ik heb nooit een goede band met hem gehad.” Michelle kan het maar moeilijk loslaten. "Elke keer komt het weer naar boven: wie is toch die onbekende baby? Stel dat het inderdaad een kind van mijn vader is en hij of zij wil meer weten, dan kunnen wij dat wel vertellen. Iedereen heeft er recht op om te weten wie zijn of haar familie is.”

Aanknopingspunten:
* onbekende baby en vrouw van de foto's hieronder
* ze waren in het bezit van Herman (ook wel Sjors) Wentholt
* hij is geboren in september 1938
* hij is overleden in september 2009
* werkte als taxichauffeur in Amsterdam Pieksma en later voor zijn eigen bedrijf
* woonde op de Zeeburgerdijk in Amsterdam-Oost
* later is hij verhuisd naar Lelystad

Michelle zoekt baby achter fotolijstje