Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Patry zocht vriendinnen Marlou en Pauline

foto: HenkvD
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Patry zocht vriendinnen Marlou en Pauline

"Altijd als ik aan het sprookje van 'Peter en de wolf' denk, dan denk ik aan Marlou..."

Nadat Patry haar vriendinnen Marlou Appelboom en Pauline Hagen bij ons terugvindt, komt er een verrassende reactie binnen. Een oude vriendin van Patry hoorde haar verhaal en reageert: "Ik hoorde je stem op de radio en ik mis je eigenlijk ook al heel lang! We hebben zo'n leuke tijd gehad samen." Beluister het fragment hieronder voor het vervolg op Patry's zoektocht.

Na de uitzending van zondag 7 november meldt Marlou Appelboom zich op onze voicemail! Ze komt aan de telefoon voor Patry met goed nieuws: “Pauline is ook nog altijd een dikke vriendin van mij! Dus in die zin heb je twee vliegen in een klap!” Beluister de uitzending van zondag 14 november 2021 voor het eerste gesprek tussen de vriendinnen.

Het verhaal
Patry brengt haar middelbare schooltijd door op een kostschool, waar ze direct goede vriendinnen wordt met Marlou Appelboom en Pauline Hagen. "We waren meteen goede vrienden, het grote verschil was wel dat Pauline extern was. Met Marlou stond ik bij wijze van spreken op en ik ging met haar naar bed, daar leefde ik gewoon mee. Pauline zagen we alleen tijdens de lessen."

Ook logeren de meiden vaak bij Pauline in de Bilt in Utrecht. "Bij haar thuis waren ook feestjes en ze had oudere zussen. We mochten daar altijd logeren, daar heb ik ontzettend leuke herinneringen aan!" Af en toe mogen de meiden terug naar huis. "Toen Marlou terugkwam van zo’n weekend was ze heel enthousiast over het sprookje 'Peter en de wolf'. En nu ik zelf een kleinzoon heb komt dat sprookje regelmatig voorbij. Dan denk ik altijd aan Marlou!"

Patry is nu 78 jaar en in haar omgeving vallen veel mensen weg. Dat zet haar aan het denken. "Zo’n kostschooltijd is de basis van hoe je gevormd bent en hoe je mensen herinnert. Ik wil graag weten hoe het met ze is. Je gaat ook heel erg nadenken over hoe warm die vriendschap was, hoe vanzelfsprekend het was toen. Het is zeker 45 jaar geleden dat ik ze heb gezien of gesproken. Het leukste zou zijn als we met z’n drieën kunnen afspreken. Ik reis zo af naar Kaatsheuvel of Friesland!"

Aanknopingspunten:
* Pauline Hagen
* Marlou Apelboom
* Onze Lieve Vrouwe ter Eem in Amersfoort
* Pauline woonde in de Bilt en is later naar Friesland verhuisd
* Marlou zat daar intern en is later naar Kaatsheuvel verhuisd
* Pauline is getrouwd met Maarten (achternaam onbekend)
* Marlou is getrouwd met een directeur van een fabriek
* Marlou was arbeidsdeskundige