Adres Onbekend
KRO-NCRV

Deels opgelost: familie van kanocoach Karel Muijs

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Deels opgelost: familie van kanocoach Karel Muijs

“Allemaal spreken ze vol lof over hem! Dat mogen zijn vrouw en dochter best weten..."

Helaas worden we van alle kanten gebeld met slecht nieuws: zowel Karels dochter Karin als zijn weduwe Fietje Muijs leven niet meer. Fietje overleed in 2015 en haar dochter Karin twee jaar later. Wel zegt een oud-verzorgster van Karin dat ze dit erg leuk had gevonden. Wim Beekhuis komt aan de lijn voor Harrie: "Ik heb Karin en haar familie heel goed gekend en zou het fantastisch vinden om uw documentaire te bekijken!". Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal. En natuurlijk blijven onze lijnen open voor andere familie van Karel Muijs op 0800 3030300 en zoeken@adresonbekend.nl.

Het verhaal
“Tegenwoordig is er van de kanosport in dit land niets meer over, maar destijds waren we echt toonaangevend in de wereld.” Van 1960 tot 1969 is Karel Muis bondscoach van de Nederlandse kanovaarders, daarna verhuist hij met zijn vrouw Fietje en dochter Karin naar West-Duitsland. Daar wordt hij bondscoach bij de Duitse kanoërs. “Daarna is hij weer naar Nederland gekomen en is hij weer bondscoach geweest. Hij is in de jaren 90 overleden door een ongeluk met een tram.”

In 2018 maakt Harrie een documentaire over de hoogtijdagen van het Nederlandse kanovaren. “Karel Muis is daar een enorm belangrijk aandeel in.” Harrie is nu op zoek naar nabestaanden van deze oud-bondscoach. “Ik heb beelden gebruikt van Muis en die wil ik graag tonen aan zijn vrouw, mits die nog leeft, en zijn dochter Karin.”

Harrie heeft voor de documentaire alle nog levende bekende kanoërs gesproken. “Allemaal spreken ze vol lof over hem! Dat mogen zijn vrouw en dochter best weten.” Karin zou nu rond de 60 moeten zijn, er zijn geruchten dat ze naar Zwitserland is verhuisd. “Maar of ze daar ook echt zit…”

Aanknopingspunten:
* zoeker zoekt nabestaanden van Karel Muis, oud-bondscoach van de Nederlandse kanobond
* Karel Muis heeft een vrouw (Fietje) en één dochter: Karin. Zij moet nu in de zestig zijn
* Karel Muis moet ergens in de jaren `20 geboren zijn
* hij overleed in de jaren `90 toen hij begin 70 was in Zandvoort bij een aanrijding met een tram
* vanaf het begin van de jaren `60 tot en met 1969 woonde Karel Muis en zijn gezin in Zandvoort. Na 1979 keert hij weer terug naar deze plaats
* van 1969 tot 1979 was Karel Muis bondscoach kanovaren van West-Duitsland.
* in zijn nadagen was hij ook nog actief als tenniscoach
* op internet wordt Muis ook geschreven als Muys

Karel Muis

Harrie zoekt nabestaanden oud-coach Karel Muijs