Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Ria van Erk

foto: Nik Morris
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Ria van Erk

“Je hebt me wel wat uit te leggen, Gerard!"

Soms kan het snel gaan. Gerard heeft zijn verhaal nog niet gedaan, of Ria's dochter hangt al aan de lijn. Ze heeft de oproep gehoord en Ria komt voor Gerard aan de lijn. Maar... hij heeft wel wat uit te leggen: "Ik heb nooit begrepen waarom je het na zoveel jaar via de telefoon hebt uitgemaakt. Daar ben ik echt kapot van geweest!". Gelukkig praten de twee het uit en binnenkort gaan ze elkaar zien! Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Marktman Gerard denkt nog vaak aan zijn eerste liefde Ria van Erk: “Mijn zusje Adrie had een auto-ongeluk gehad en lag in het ziekenhuis. Daar deelt ze haar kamer met Ria van Erk, die toen vijftien jaar was. Mijn oog viel al meteen op haar, maar ik heb er niet meteen iets mee gedaan!”. In het ziekenhuis worden Adrie en Ria al gauw vriendinnen. Ook daarna komt Ria nog vaak over de vloer bij Adrie en dus ook bij Gerard: “Het duurde zes maanden voordat we verkering kregen. Ik gaf veel om haar en we hebben samen veel ondernomen. Zo zijn we op de brommer naar de dierentuin gegaan, hebben we uit lopen waaien in Scheveningen en zijn we zelfs naar Mallorca geweest!”.

Ondanks de leuke uitjes, houdt de verkering geen stand. Na vier jaar maakt Gerard het uit: “Ria wilde de deur uit, trouwen. Maar ik was daar nog niet aan toe en besloot de verkering uit te maken. Het kwam allemaal veel te snel voor mij.”. Ondanks dat hij Ria nooit meer spreekt, komt haar moeder nog wel een keer langs op de markt waar Gerard staat met zijn bloemenkraam: "Ze vertelde me dat Ria in Rotterdam was gaan wonen met haar nieuwe vriend, maar een adres wilde ze niet geven!"

Niet lang nadat Gerard de relatie verbreekt, gaat hij op een cruise: “Toen dacht ik nog: 'Dit hadden we anders samen kunnen doen.' Hadden we maar geld gespaard, dan hadden we later kunnen trouwen en een huisje in kunnen richten. Maar ja, het liep anders…”.

Aanknopingspunten:
* Ria van Erk
* vriendin van Adrie van Muiden (de zus van Gerard)
* ze komt uit Nieuwerkerk aan den IJssel
* heeft ook gewoond in Krimpen aan den IJssel, later Rotterdam
* voormalig adres is de Jonker Fransstraat in Rotterdam-Noord

Gerard zoekt eerste liefde Ria van Erk