Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Els van Loon

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Els van Loon

"Ik zou graag nog een keer met haar willen dansen!"

We worden getipt dat Els al lange tijd in Friesland zou zitten. Via een oud-collega wordt ze ingeseind en ja hoor, op de valreep laat ze van zich horen. Helaas geeft ze aan geen behoefte te hebben aan contact met Willem. "Misschien luistert ze de uitzending nog terug met mijn gedicht. Wie weet doet dat haar nog van gedachten veranderen? En anders heeft ze in ieder geval van mijn zoektocht gehoord!" Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Eigenlijk was de vijftienjarige Willem verliefd op twee meisjes, maar ja; zie dat maar eens uit te leggen. "Toen heb ik maar de kleinste gekozen, want zelf was ik ook niet de grootste. Ik heb deze Els van Loon leren kennen bij een dansles.” De partnerkeuzes bij zo'n dansles waren zenuwslopende momenten, weet Wim zich nog te herinneren. "Dan had je de jongens aan de ene kant en de meisjes aan de andere. En op het sein van de leraar stormde je dan op de partner van je keuze af". De toen vijftienjarige Willem was niet lang daarna stapelverliefd op Els. “Ik reed elke woensdagmiddag op mijn brommertje naar Tilburg om haar van school te halen. Dan spraken we dicht bij haar school af, want echt ophalen van school kon niet vanwege haar broers. Eén broer hield alles in de gaten…”

Even later ging de verkering uit, wat Willem beschrijft als een destijds groot verdriet. “Zelf denk ik dat het lag aan het klassenverschil: ik was toch van eenvoudiger komaf dan haar familie. Maar ze is me toch altijd bijgebleven.” Voor haar vijftigste verjaardag schreef hij zelfs een brief. “Bij die brief heb ik een andere brief en een envelop gedaan, zodat ze wat terug kon sturen, maar ik heb er niks meer op gehoord.” Toch hoopt hij Els ooit nog eens te zien. “Ik zou heel graag nog een keertje met haar willen dansen.”


Aanknopingspunten:

* Els van Loon
* geboren op 01-10-1953
* had een zus Angela en drie broers
* ouderlijk huis was aan de Stationsstraat 4 in Rijen
* ze zat op school in Tilburg (Theresialyceum)
* had dansles bij dansinstituut de Kruijff in Breda
* haar vader had een leerfabriek in Rijen
* in 1970/1971 tenniste ze bij de tennisclub in Rijen, waarschijnlijk speelde ze competitie

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Zoeker Willem in de studio

Willem zoekt eerste liefde Els van Loon

Willem zoekt eerste liefde Els van Loon