Adres Onbekend
KRO-NCRV

Familie van vader Nico van der Meer

  1. Nieuwschevron right
  2. Familie van vader Nico van der Meer

"Je bent welkom in onze familie, Jennifer!"

Een kleindochter van Nico komt aan de lijn voor Jennifer en vertelt haar dat de familie Van der Meer openstaat voor contact: "Wat ben ik blij dit te horen!".

Het verhaal
Jennifer (57) is een nakomertje in haar familie. Ze groeit op in de jaren 60 als jongste in een gezin van 5 kinderen: “Bij ons thuis was altijd reuring. En mijn ouders hadden bijna twintig jaar een heel goede vriend die als een soort vader voor me was: Nico van der Meer. Hij werkte bij een bedrijf tegenover ons huis. Wat een fijne man was dat! Hij kwam drie keer in de week langs op zijn zwarte herenfiets en bracht dan cadeaus mee voor ons allemaal. Maar wat blijkt nou? Hij leek niet alleen mijn vader. Hij IS mijn vader!”

Nico van der Meer was vriend aan huis en zag Jennifer en haar oudere broers en zussen opgroeien: “We woonde in Mariahoeve in Den Haag. Hij had een volkstuintje en bracht dan groenten en fruit mee. Hij zat helemaal in ons gezin verweven! Vanaf 1955 tot 1974. Maar daarna verdween hij ineens uit ons leven.”

Jennifer is pas sinds dit jaar actief op zoek gegaan naar haar biologische vader Nico van der Meer. Maar al ver daarvoor waren er al vermoedens: “Ik ben de enige met bruine ogen en donker haar in de familie. Iedereen zei altijd: ‘Jullie lijken allemaal niet op elkaar!’ Ik vroeg het aan mijn moeder: ‘Hoe kan dat nou? Jullie hebben allemaal blauwe ogen. Hoe kan ik dan bruine ogen hebben?’, maar een antwoord van mijn ouders heb ik nooit gekregen.” Jennifer heeft later via een tante moeten vernemen dat Nico haar vader zou zijn, maar het is een geheim dat iedereen mee het graf heeft ingenomen.

En nu zit Jennifer met veel vragen: “Waarom zijn de dingen zo gegaan? Ik heb Nico goed gekend. Hij heeft me zelfs leren fietsen! Waarom is het altijd voor mij verborgen gebleven? Wist Nico het zelf wel?”

Aanknopingspunten:
* familie van vader Nico van der Meer
* Nico is geboren rond 1920
* hij is zeer waarschijnlijk in de jaren 90 overleden
* hij was handig met horloges en klokken
* werkte later als magazijn chef bij de firma den Dekker, een loodgieters- en installatiebedrijf
* zijn laatste werkgever was het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS)
* Nico werkte van 1955 tot 1965 in de Pasteurstraat in Den Haag, bij de firma Den Dekker
* laatst bekende adres stamt uit 1984: Roemer Visscherstraat in Den Haag

Jennifer Kersten zoekt familie van vader Nico van der Meer