Adres Onbekend
KRO-NCRV

broer Chris Berkelder

  1. Nieuwschevron right
  2. broer Chris Berkelder

"Ik denk dat John hem morgen gelijk een kaart gaat sturen!"

Het is een hele zoektocht, maar uiteindelijk hebben we een goed spoor te pakken naar broer Chris. Hij laat van zich horen! Broer John mag hem zeker een kaartje sturen. Elly is dolblij: "Morgen ga ik hem het goede nieuws vertellen en ik denk dat hij zijn broer meteen een kaartje gaat sturen!". Beluister onderstaande fragmenten voor het hele verhaal.

Het verhaal
John zou zo graag weer eens een kaartje sturen naar zijn twee broers. Alleen… hij heeft hun adressen niet! Al negen jaar is er geen contact. De drie broers spreken elkaar voor het laatst wanneer hun moeder overlijdt. Zij houdt jarenlang de familie bij elkaar en met haar overlijden valt alles uiteen.

John heeft geen makkelijk leven en woont wegens zijn schizofrenie in een begeleide instelling in Dieren. Een van zijn begeleidsters, Elly, trekt zich het lot van haar cliënt erg aan: “John is een geweldige man, hartstikke lief en met een goed hart. Maar hij is erg eenzaam.” Hij woont met negen andere bewoners in de instelling, maar heeft weinig sociale contacten: “Toen ik hem vroeg wat voor contacten hij nog graag zou willen, twijfelde hij geen moment. Hij noemde meteen zijn twee broers Frans en Christiaan!”

En John is al gauw tevreden: “Als hij maar even kan bellen of af en toe een kaartje kan sturen is het voor hem al goed. Toen zijn moeder nog leefde had hij elke dag contact met zijn familie. Hij zei laatst tegen mij: ‘Ik mis het zo om een familielid te horen.’ Dat breekt toch je hart?”

Aanknopingspunten:
* broers Frans en Christiaan Berkelder
* Frans Berkelder is op in 1958 geboren in Arnhem
* Frans heeft in Oosterbeek gewoond, waarschijnlijk op een woonboot
* Frans werkte bij de gemeente in Arnhem
* Christiaan (Chris) Berkelder is in 1971 geboren in Arnhem
* Chris heeft in Almere gewoond
* zijn huis daar is verkocht in 2018 (gezien op Funda)
* beide broers hebben geen kinderen

Elly Ketels zoekt broers Berkelder Deel 1

Elly Ketels zoekt broers Berkelder Deel 2