Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vader Pino d’Amico

  1. Nieuwschevron right
  2. Vader Pino d’Amico

Nicole en haar halfbroer Giacomo gaan hun vader een brief sturen!

Helaas hebben we nog geen contact met Pino, maar we vinden wel uit dat zijn vrouw Fanny zou heten en dat zij een zoon Giacomo moeten hebben. Als dat klopt zou dat een halfbroer van Nicole moeten zijn. Wie weet meer over hen? Bel 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal, ook voor het eerste contact tussen Nicole en halfbroer Giacomo! Hij heeft geen contact meer met zijn vader. Maar wij hebben inmiddels zijn adres in Brussel, dus zijn twee kinderen gaan hem een brief sturen...

Het verhaal
Nicole wordt na haar geboorte in 1963 direct door haar moeder, Jos Lamers, afgestaan. Ze komt terecht in een katholiek weeshuis. Toch wordt ze na een paar maanden weer door haar moeder opgehaald: “Tijdens de zwangerschap is mijn moeder getrouwd met een man die niet mijn biologische vader is. Zij zijn toen gescheiden en ik werd naar een tehuis gebracht. Ik heb begrepen dat men in die tijd drie maanden de tijd kreeg om te bedenken of ze het afstaan van het kind door wilde zetten. Mijn moeder heeft om een of andere duistere reden besloten om mij uit dat tehuis weg te halen. Ik ben toen naar mijn opa en oma gebracht en daar heb ik mijn eerste vier jaar gewoond. Pas vanaf mijn vierde heb ik herinneringen aan mijn moeder. Ze is toen hertrouwd met mijn stiefvader, met wie ik uiteindelijk ben opgegroeid.”

Nicole denkt lang dat haar stiefvader haar biologische vader is, maar uiteindelijk is hij degene die haar de waarheid vertelt: “Mijn vader blijkt een Italiaanse man te zijn, die met een band door Gelderland en Brabant trok. Mijn moeder is daar gaan kijken en zo ontmoette ze hem. Zijn naam is: Guiseppe d’Amico. Maar hij werd door iedereen Pino genoemd, Pino d'Amico! Hij zou uit Napels komen en later heeft hij in Amsterdam iets gekregen met de dochter van de eigenaar van café 'De Nachtwacht' op het Rembrandtplein. Heel toevallig ben ik ook in Amsterdam gaan wonen! En ik heb zelfs gewerkt in de buurt van dat Italiaanse restaurant. Misschien heeft mijn vader Pino daar destijds vaak genoeg gezeten... Dat zou toch wat zijn!”

Met deze informatie start Nicole haar zoektocht: “Ik zoek geen ‘pappie’, maar wel herkenning. Iemand waarvan ik denk: 'Ja, jouw DNA heb ik!'. Ik zie er Italiaans uit en zo voel ik me ook. Als ik door de sloppenwijken van Napels loop, dan voel ik me thuis... Ik heb die herkenning in het gezin nooit gevonden. Ik heb heel lang gewacht met mijn zoektocht, maar wil graag weten wie hij is. Ik hoop vooral dat ik niet te laat ben. En mochten we Pino vinden, dat we elkaar dan in alle vrijheid tegemoet kunnen treden.”

Aanknopingspunten:
* biologische vader Giuseppe d’Amico
* hij werd door iedereen Pino genoemd, dat is zijn bijnaam
* in Brabant en Gelderland trad hij op met een band in 1962
* in 1962 had hij kortstondig iets met Jopie/Jos Lamers uit Nijmegen
* in 1963 of 1964 heeft hij een relatie gekregen met de dochter van de eigenaar van restaurant 'De Nachtwacht' gesitueerd op het Rembrandtplein in Amsterdam
* uit deze relatie heeft hij tenminste een dochter gekregen

Nicole zoekt biologische vader Pino d'Amico

Nicole zoekt biologische vader Pino d'Amico - deel 2

Nicole zoekt biologische vader Pino d'Amico - deel 3