Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: nichtjes Babs en Marjan Lamberts

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: nichtjes Babs en Marjan Lamberts

Babs gaat Sake bellen.

We vinden een vermelding van Sake’s nicht Babs in Groningen. Ze is daar zeventien jaar tandartsassistente geweest. Helaas komen we daar niet meteen verder, maar we worden wel getipt over haar nieuwe baan: ze zou werken bij het Groninger Museum. We benaderen het museum en krijgen via collega’s contact met Babs. Babs kan zich Sake nog herinneren, maar voelt zich compleet overvallen door ons telefoontje: “Dit lijkt me meer een familiekwestie en niet iets om over de radio te bespreken.” Babs vraagt of ze het nummer van Sake mag hebben zodat ze hem persoonlijk kan opbellen. Ze gaat ook Marjan inlichten. Hopelijk ziet Sake zijn nichtjes dan snel…

Het verhaal
Sake is geboren in Groningen. Als hij bij zijn grootouders in Assen was mocht hij altijd in hun tuin werken. “In de achtertuin hadden ze een bed met aardbeien en dan stuurde ze mij om aardbeien te plukken. Dan moest ik de suikerpot meenemen.” Daar trof hij ook zijn nichtjes Marjan en Babs Lamberts. Later verhuist Sake naar Amsterdam en verwatert het contact. Zijn moeder en hun vader, Edzer Lambert, hadden niet veel contact, waardoor de kinderen elkaar ook niet zo vaak zagen.

Vorig jaar heeft Sake een zware hartoperatie ondergaan. Nu hij daar bovenop is gekomen wil hij zijn nichtjes graag terugvinden. Zij zijn de laatste familie die hij nog over heeft. “Ik verwacht echt niet dat ze elke week op de koffie komen, maar een kerstkaart zou ik al ontzettend waarderen.”