Adres Onbekend
KRO-NCRV

Familie Nubé

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Familie Nubé

"Ik zou het super vinden als deze boeken weer in de familie Nubé terechtkomen!”

We vinden een Marten Nubé in Utrecht, geboren in 1946. Als we deze Marten opbellen, bevestigt hij: "Mijn vader heeft een DAF gehad!" Ook herkent hij zijn ouders duidelijk terug op de foto's. Marten is enthousiast en zelfs zo nieuwsgierig dat hij meteen naar de studio komt om de fotoalbums op te halen. Maar hoe die fotoalbums nu bij Leeszaal Vreewijk terechtgekomen zijn? "Mijn moeder is twee jaar geleden overleden. Alle fotoboeken die we konden vinden, heb ik mee naar huis genomen. Maar deze waren kennelijk nog ergens..." Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal!

Het verhaal
Tussen alle boeken die binnenkomen in Leeszaal Vreewijk in Rotterdam, een vrije bibliotheek waar je boeken kunt ruilen en doorgeven, vindt oprichter Pieter twee oude fotoalbums van de familie Nubé. “Vroeger plakte je als je naar een hotel of restaurant was geweest ook de rekening erin; daarop zag ik de naam staan." De foto’s zijn van voor en na de oorlog, gemaakt tijdens verschillende reizen die de familie maakte, onder andere naar Parijs.

Zonde om weg te gooien, vindt Pieter. En dus is hij nu op zoek naar familie van de personen die op de foto's staan. "Mogelijk ene Marten Nubé, als hij nog leeft. Ik zou het super vinden als deze boeken weer in de familie Nubé terechtkomen!"

Aanknopingspunten:
* de familie Nubé en dan vooral Marten Nubé
* de familie heeft twee persoonlijke fotoboeken ingeleverd bij een bibliotheek in Rotterdam-Zuid
* de familie reed in een DAF-auto
* er staan foto’s in van verschillende reizen die ze maakte, o.a. naar Parijs en Duitsland
* de reizen waren net voor de oorlog (1936/1937) en na de oorlog (1946/1950)

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Foto's van de ontmoeting en uit het fotoalbum van de familie Nubee

Pieter zoekt familie Nubé