Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: liefde Beppie Lugt

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: liefde Beppie Lugt

“De drang naar vrijheid was op dat moment groter dan de drang naar een relatie...”


Tijdens de uitzending wordt de naam Beppie Lugt veelvuldig herkend, onder andere door Ina Groenewegen: "Ik woonde naast Beppie Lugt en haar zussen Paula, Jannie, Willie en broer Wim. Ik weet dat Wil met een meneer Slotboom getrouwd en zij woonden op de Aalsdijk. Maar ik hoorde dat zij al is overleden. Maar misschien weten ze daar meer?" Iedereen die ons met Beppie Lugt en haar familie in contact kan komen is welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Het hele verhaal hoor je in het fragment hieronder.

Het verhaal
Joops krijgt op zijn 17e voor het eerst een serieuze verkering: “Het was het begin van een grote ontdekkingsreis op alle fronten met Beppie Lugt. Ik vond haar leuk hoor! Ze had een lekker bol rond koppie met frisse ogen en ze lachte nogal veel.” Toch voelt de relatie voor Joop al gauw beklemmend: “Ik was nog helemaal niet klaar voor al dat serieuze gedoe. Toch waren we voordat ik het wist verloofd. Ik kan mij totaal niet herinneren hoe dat is gegaan. Heb ik die ring betaald? Hoe hebben we besloten ons te verloven? Ik heb geen idee!’ Joop krijgt het benauwd en besluit dat hij het uit moet maken.

In een vakantiehuisje in Luyksgestel barst de bom: “Er is toen iets geknapt bij mij. Ik zei dat ik terug moest naar Rotterdam, omdat mijn broer jarig was. Beppie bracht me naar de bushalte, maar toen de bus nog geen twintig meter had gereden, deed ik het raampje open en gooide de verlovingsring zo naar buiten in het weiland...”

Hoewel het voor Joop op dat moment als een opluchting voelt, is hij niet trots op hoe hij dit heeft aangepakt: “De manier waarop ik het heb uitgemaakt heeft wel aan mij geknaagd. Het was niet echt elegant, maar de drang naar vrijheid was op dat moment groter dan de drang naar een relatie met Beppie. Ik ben altijd benieuwd gebleven hoe het haar verder is vergaan in het leven. Ik hoop dat ze me nog een keer wil spreken...”

Aanknopingspunten:
* Bep(pie) Lugt of Lucht
* waarschijnlijk geboren in maart 1941
* in 1961-1962 was ze verloofd met Joop
* ze woonde toen in de Polderstraat in Rotterdam met haar moeder
* haar vader was al overleden
* hij was smid bij de onderhoudsdienst van de Holland Amerika Lijn
* via de HAL kon moeder naar een vakantiehuisje in Luykgestel
* Bep had twee of drie zussen en een broer, die waren al uit huis
* zij was de jongste, een nakomertje
* Beppie was verkoopster bij levensmiddelenbedrijf De Gruyter op de Katendrechtse Lagedijk
* ze handbalde in Rotterdam
* een oom en tante hadden een vakantiehuisje in Hoek van Holland

Joop zoekt oude liefde Bep Lugt