Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vader Theo Corsmit

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vader Theo Corsmit

Zijn ex-vrouw gaat ons in contact brengen met hem.

We bellen rond op de naam Corsmit en hebben niet meteen beet. Wanneer we uiteindelijk worden getipt dat we moeten zijn bij een meneer Corsmit met Indische roots in Den Haag, krijgen we een mevrouw aan de lijn. Zij heet Marijke en herkent het verhaal meteen: “Jullie zoeken Theo, mijn ex-man. Ik weet van Michels bestaan en ik heb hem vroeger ook wel gezien toen hij klein was. Maar dit is wel heel precair, hoor.” Ze vertelt dat er destijds voor is gekozen om Michel te laten opgroeien bij zijn grootouders, maar dat zij en haar ex-man heel graag voor Michel hadden willen zorgen na het overlijden van Michels moeder.

Ze komt aan de lijn om Michel te spreken, want ze is heel blij na al die jaren van hem te horen. Michel kan geen woord uitbrengen: “Normaal weet ik wel wat ik moet zeggen, maar ik ben totaal overrompeld.” Marijke vertelt dat haar ex-man Theo Corsmit momenteel in een verzorgingstehuis verblijft, maar dat ze nog altijd contact met hem heeft. Ze wil Michel graag in contact brengen met zijn vader. Zal Michel zijn vader voor het einde van dit jaar ontmoeten? Wordt vervolgd…

Het verhaal
Michel groeit vanaf zijn geboorte op bij zijn opa en oma in Den Haag. “Mijn moeder was twintig jaar toen ze mij kreeg en woonde nog bij haar ouders thuis.” Michels moeder overlijdt als hij nog maar vier jaar oud is en pas op zijn zestiende verjaardag hoort hij voor het eerst de achternaam van zijn vader: Corsmit. Hij hoort van zijn oom dat deze meneer Corsmit van plan was om met zijn moeder te trouwen, maar dat het vanwege hun verschillende geloven niet mocht. “Ik heb gehoord dat hij in Den Haag woonde en dat hij twee kinderen heeft, waarvan er één op paardrijles zat. Ook zou hij een Indische achtergrond hebben.”

Michel wil graag weten waarom het nooit wat is geworden tussen Corsmit en zijn moeder Riet. “Waarom is hij nooit eens naar mij komen kijken? ” Nadat Riets verkering met Corsmit over is, krijgt ze een nieuwe vriend: Loek Eichperger. Hij is na het overlijden van Riet een vriend van de familie gebleven. “Van Loek heb ik wel eens gehoord dat Corsmit met mijn moeder wilde trouwen en mij wilde adopteren.”