Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriendin Trees van Fessem

foto: Adres onbekendfoto: Adres onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendin Trees van Fessem

"Niemand weet waar Trees gebleven is..."

Wij krijgen een voicemailbericht binnen en luisteren aandachtig, maar naast wat gekuch horen we niets... We nemen het zekere voor het onzekere en bellen terug. Wat blijkt? Het is dé Trees van Fessem! Ze raadt gelijk dat Anneke op zoek is en de twee vriendinnen krijgen elkaar aan de telefoon. "Wat hebben we veel leuke dingen meegemaakt, hè?" Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan terug naar de uitzending van zondag 14 april 2024!

Het verhaal

Anneke leert Trees van Fessum of Fessem kennen op de detailhandelsschool in Vlaardingen. De school is net nieuw en ze zitten samen in het tweede jaar. “Het was toen een heel klein schooltje, later is dat nog veel groter geworden. We waren op school erg ondeugend, we leerden eigenlijk niet zo veel, dat was meer een bijzaak. Je ging graag naar school omdat je elkaar dan zag en met je vrienden kon zijn, niet omdat je iets wilde leren. Je dacht toen alleen aan je bijbaantje, aan jongens en aan wat je in je vrije tijd ging doen."

Het contact verwatert in de zomer van 1968. Anneke's ouders verhuizen met haar naar de Veluwe. Het gaat alleen anders dan verwacht. "We hadden zo'n heimwee naar Vlaardingen dat we daarvoor naar de dokter moesten. Na twee jaar zijn we toch maar weer terugverhuisd, alleen toen was Trees nergens meer te bekennen. Niemand weet waar ze gebleven is..."

Aanknopingspunten:
* Trees van Fessum of Fessem
* geboren rond 1952
* woonde in Westwijk, Vlaardingen
* had twee broers, waarvan een mogelijk John heet
* zat op de detailhandelsschool ‘De Beneden Maas’ in Vlaardingen rond 1965-1968
* zat in de klas met o.a. Peter Visser, Kees Goedknecht en Annelies van Leeuwen
* kon goed gymmen en turnen
* had donkere ogen en donker haar