Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: jeugdvriendin Sandra van der Gouw

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: jeugdvriendin Sandra van der Gouw

Sandra meldt zich en is erg enthousiast!

Soms lopen dingen anders dan verwacht, maar dan op een positieve manier. Onze inbox stroomt vol met tips over Sandra van der Gouw. Dan opeens zien we een bericht op onze website, onder het verhaal van Marianne: “Dankzij mijn zus die naar radio Gelderland luisterde gevonden! Wat leuk zeg.” Een reactie van Sandra zelf!

Wij bellen haar op en ze is ontzettend enthousiast. Ze komt direct naar de studio en verrast Marianne met haar komst. Ze neemt haar poezie-album mee, waar Marianne nog een versje in heeft geschreven. Die is ontroerd: “Een week geleden noemde ik Sandra’s naam toen Amy me op straat aansprak en nu staat ze gewoon naast me!”

Het verhaal
Marianne leert jeugdvriendin Sandra kennen in Zwolle. Haar hele kindertijd staat in het teken van Sandra. “Andersom waarschijnlijk ook, want we trokken elke dag met elkaar op.” Dan verhuist Marianne met haar familie naar Windesheim, een klein dorpje in de buurt. Ze gaat daar ook naar school en eigenlijk ziet ze Sandra daarna nooit meer. “In mijn beleving heeft die vriendschap veel langer geduurd, maar ik was pas 12 toen we verhuisden.”

Voor Marianne voelt het alsof ze een beetje bij de familie van Sandra hoort. Dan gingen ze op visite bij Sandra’s oudere broer Peter in Harderwijk en mocht zij ook mee. “Ik heb zulke fijne herinneringen aan haar, maar ook aan die familie. Ze had zulke lieve ouders. Dat zou ik graag eens met haar willen terughalen.”