Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: familie van grote liefde Riet Bolier

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: familie van grote liefde Riet Bolier

Riet leeft niet meer, maar haar zus wil alles over haar vertellen

Wij hebben met de Zoekbrigade gekeken naar die achternaam Boulier of Boelier en ontdekten dat de spelling van deze naam met OE of OU niet voorkomt in Bleiswijk, maar de naam Bolier wél! En de naam Bolier komt nog steeds voor in Bleiswijk. We vinden familie en komen zo uit bij een zus van Riet: Katrien Bolier. Zij vertelt dat Riet een jaar geleden is overleden. Ze had het waarschijnlijk heel leuk gevonden om Aad nog te ontmoeten. Dat kan helaas niet meer. “Dat vind ik heel jammer. Ik had zo gehoopt haar nog eens te kunnen zien”, zegt Aad betreurd. Gelukkig vertelt Katrien hem dat Riet een goed leven heeft gehad. Ze heeft de liefde gelukkig nog in volle glorie mee mogen maken en heeft een mooi gezin kunnen stichten. Het is jammer dat Aad dat niet meer heeft mogen meekrijgen, maar ze nodigt Aad van harte uit bij haar thuis om nog lang over Riet te praten. Ook heeft ze nog foto’s voor hem van vroeger. De afspraak volgt snel…

Het verhaal
Het is 1957. Hij, Aad, heeft een verhouding met Riet Boulier/Boelier. Het is rozengeur en maneschijn, totdat een aangetekende brief wordt bezorgd van zijn vorige liefde Jane. Ze blijkt zwanger te zijn van hem.

Aad gaat terug naar Jane en ze hebben een gelukkig huwelijk met negen kinderen. Toch is hij altijd blijven denken aan Riet. Nu hij ruim vijf jaar weduwnaar is, vraagt hij zich af: waar is Riet gebleven?