Adres Onbekend
KRO-NCRV

Liefde Harry Lute

  1. Nieuwschevron right
  2. Liefde Harry Lute

"Ik zie je nog voor me in je hotpants!"

Dankzij heel Egmond-Binnen vinden we Harry! "Ik zie je nog zo voor me in je hotpants!", is een van de eerste dingen die Harry zegt als hij Gerda aan de telefoon spreekt. Luister onderstaande fragmenten terug voor het hele verhaal.

Het verhaal
Gerda vertrekt in haar jeugd iedere zomer met haar familie naar Egmond-Binnen, om daar in een huisje vakantie te vieren: “Ik had altijd een vriendinnetje mee tijdens die vakanties. We gingen dan bijvoorbeeld badmintonnen op straat. En in het weekend mochten we naar het café in het dorp.”

Tijdens één van deze warme zomers in Egmond-Binnen, ontmoet ze de knappe Harry Lute: “Een lange jongen met een opvallend loopje. We kregen al vrij snel verkering. Ik was toen rond de 14 of 15. Harry woonde daar op de Peperstraat in Egmond-Binnen. Er was alleen een probleem: ik had ook nog een vriendje in Amsterdam. Dus ik moest kiezen! Ik maakte het uiteindelijk toch uit met Harry, want ik had al langer verkering met mijn vriendje in Amsterdam.”
Het afscheid was niet makkelijk. ‘Eens word je van mij!’ waren zijn laatste woorden. Helaas voor Harry is Gerda zelfs in het huwelijksbootje gestapt met haar vriendje in Amsterdam! Helaas is haar man zeven jaar geleden overleden: “Ik ben nu toch wel benieuwd hoe het met Harry is. Ik hoop dat hij ook gelukkig getrouwd is en kinderen heeft.”

Aanknopingspunten:
* Harry Lute
* geboren rond 1952/53
* woonde in de Peperstraat in Egmond Binnen
* oudere zus Christine, broertje Niek of Nico
* moeder was huisvrouw
* een goede vriend van Harry heette Billy
* Harry werkte rond zijn 18de bij de Hoogovens

Gerda Boers zoekt oude liefde Harry LuteGerda Boers zoekt oude liefde Harry Lute Deel 1

Gerda Boers zoekt oude liefde Harry Lute Deel 2

Gerda Boers zoekt oude liefde Harry Lute Deel 3