Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: liefde Henk Dering

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: liefde Henk Dering

“Als hij aangesterkt is, ga ik hem bellen.”

We vonden een H. Dering in Nieuw Vennep. We kregen eerst Henks vrouw aan de lijn die ons vertelt dat Henk aan het revalideren is na een lang ziektebed. Ze geeft ons wel zijn nummer, waardoor wij kunnen gaan bellen met Henk. Hij kan zich Mary nog goed herinneren, maar dat haar ouders de relatie dwarsboomden heeft hij nooit geweten. “Ik heb destijds te horen gekregen dat ze andere vriendjes had en daarom is het niets geworden.” Het zou kunnen dat er leugens zijn verteld aan Henk destijds, want Mary ontkent dat er andere vriendjes in het spel waren. Mary moet nog even geduld hebben tot Henk volledig is hersteld. “Ze zou schrikken als ze mij nu ziet. Zodra ik beter ben wil ik wel contact.”

Het verhaal
​Henk Dering is Mary’s tweede vriendje, ze is dan 17 jaar oud. Ze ontmoeten elkaar in Amsterdam bij dansschool de Boer in Amsterdam Oud-West aan het Mercatorplein. De verkering duurt nog geen jaar, door de ouders van Mary. Mary’s ouders willen niet dat Mary eindigt met een ongelovige jongen en werken al haar relaties tegen. Met Henk loopt het stuk omdat haar ouders haar dwingen om het uit te maken. En daarbij komt ook nog dat Henks moeder Henk ook liever met een ander meisje ziet: met het buurmeisje van om de hoek. Henk woont indertijd aan de Erasmusgracht. “Hij is dus waarschijnlijk getrouwd met dat buurmeisje.”

Het contact met haar ouders heeft Mary na haar ouders’ bemoeienissen laten verwateren. Aan Henk is Mary altijd blijven denken. Zou het andersom ook zo zijn?