Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Lizzy vond vader Robert Jansen

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Lizzy vond vader Robert Jansen

Lizzy heeft na al die jaren haar vaders kant van het verhaal kunnen horen.

Lizzy groeit op in een huis vol spanningen. Ze heeft een goede band met haar moeder, maar niet met haar vader. Als Lizzy acht jaar is escaleert de situatie. Lizzy’s vader brengt haar moeder om het leven. Lizzy is in één klap haar moeder en haar vader kwijt. Samen met haar broertje belandt ze in een weeshuis en later wordt ze ondergebracht bij haar opa en oma in Amsterdam.

Lizzy heeft haar vader al jaren niet gezien en heeft veel van voor die tijd verdrongen. Wel vraagt ze zich geregeld in haar leven af hoe het zo ver heeft kunnen komen en wat er in haar vader is omgegaan. Uiteindelijk schrijft ze hem een brief met de mededeling dat ze hem vergeven heeft. Het is voor haar een afsluiting van een moeilijke periode. Ze brengt de brief naar de moeder van haar vader in de hoop dat zij hem door wil sturen. Haar oma is niet erg hulpvaardig en Lizzy denkt dat haar brief nooit is aangekomen. Wel ontmoet ze daar een vriend van haar vader, die haar vertelt dat haar vader onder meer in Spanje heeft gewoond. Hij laat haar ook een ansichtkaart van haar vader zien. Zijn handschrift roept bij Lizzy veel herkenning op.

Na al die jaren wil Lizzy nog één keer proberen om met haar vader in contact te komen. Ze meldt zich in 2012 bij Adres Onbekend en we vinden haar vader! Ze kan eindelijk zijn kant van het verhaal horen. Een uitzonderlijk gesprek tussen vader en dochter volgt. In de uitzending van zondag 27 december 2020 blikken wij samen met Lizzy terug op haar zoektocht. Hoe gaat het nu, acht jaar later, met haar?

Tijdens de uitzending vertelt Lizzy dat ze haar vader destijds ontmoet heeft. In een gedicht beschrijft ze hoe dat voelde: "Het is goed zo. Ik ben compleet..." Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Terugblik: Lizzy vond haar vader Robert Jansen