Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: Hostess van een reisorganisatie

foto: Janfoto: Jan
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: Hostess van een reisorganisatie

"Ze viel achterover, schrok zich wild en begon gelijk te huilen"

Het is een lastige zoektocht. Om te beginnen bellen wij naar Tui. Hier komen wij in contact met hostessen die al lang in het werkveld zitten. Zij gaan meezoeken naar de hostess met donker blonde haren. Ook komt er nog een voicemail binnen over Jeannette Roescher. Zij zou ook in die tijd hostess zijn geweest op de Canarische eilanden en daar nu zelfs nog wonen. Wie weet kan zij ons verder helpen. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.


Het verhaal
Het is ruim dertig jaar geleden, maar het bijzondere vakantieverhaal van Jan Hilgerson doet het nog altijd goed op verjaardagen. Samen met zijn vrienden die destijds mee waren naar Gran Canaria vraagt Jan zich nog vaak het volgende af: "Hoe zou het toch zijn met die jonge hostess van wie ik in 1986 het leven redde?"

Tot dat bewuste moment hadden Jan, zijn vrouw en het bevriende echtpaar Anneke en Theo nog maar weinig met de donkerblonde hostess te maken gehad. Dat verandert wanneer ze voor een schadeafhandeling van een huurauto op het politiebureau van Playa del Ingles moeten komen. Dan is een vloeiend Spaanssprekende hostess erg handig, merkt Jan. Na afloop wachten Jan en Theo bij een drukke doorgaande weg met oversteken. De hostess merkt de aanstormende bus niet op en wil tussen beide mannen door de straat op lopen: Jan duwt haar nog net op tijd terug. De vrouw schrikt zich wild en begint meteen te huilen. Pas dagen later, bij de luchthaven, is de hostess in staat hun redders te bedanken. Maar wie was zij? Ze woonde daar, in Playa del Ingles, samen met een Engelsman. Wie herkent haar?

Aanknopingspunten:
* een Nederlandse hostess die in 1986 werkte op Gran Canaria
* vermoedelijk werkte ze voor Holland International, maar dit kan ook Neckermann zijn
* ze moet geboren zijn rond 1961, en was destijds een jaar of 25
* ze had een appartement op Playa del Ingles en was destijds verloofd met een Engelsman
* in september 1986 werd ze door de zoeker gered van een aanrijding met een aanstormende bus
* de hostess praatte vloeiend Spaans

foto: Jan

Jan en zijn vrienden op Gran Canaria

foto: Jan en Theo

Jan en Theo in de studio

Hostess van een reisorganisatie