Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: eerste liefde Barbara Coert

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: eerste liefde Barbara Coert

“Wat leuk dat je na al die jaren aan me denkt!”

Via de broer en de schoonzus van Barbara komen we haar op het spoor. Barbara woont nog steeds in Leiden en vindt het fantastisch dat ze wordt gezocht door Frans. Dat hij haar ‘de Sophia Loren’ noemt van de buurt destijds, vindt ze teveel eer. Frans is blij verrast haar stem te horen! Hij heeft zijn mooie pak aangetrokken voor de gelegenheid, in de hoop dat hij Barbara zou zien vandaag, maar ze is niet in de gelegenheid te komen. Ze komt als verrassing wel aan de lijn voor Frans. Ze vertelt dat ze vroeger niet zo makkelijk was en ook niet voor Frans: “Maar ik ben inmiddels veranderd, hoor”, verzekert ze Frans. Wellicht zijn Frans en Barbara inmiddels meer naar elkaar toe gegroeid… Binnenkort gaan ze elkaar voor het eerst in zestig jaar weer ontmoeten!

Het verhaal
Barbara is Frans’ eerste liefde. Ze kennen elkaar uit het Morskwartier in Leiden, waar ze beiden hun jeugd doorbrengen. Jaren later wordt het serieus: “Ik wandelde in mijn mooie beroepspak van de luchtmacht naar haar in de weekenden. In mijn vrije tijd was ik altijd bij haar.” Tien maanden duurt de verkering, maar dan maakt Barbara het uit. Ze vindt dat er geen basis is om verder te gaan met elkaar. En daarbij speelt ook Frans’ moeder een grote rol. Die vindt Barbara Coert niet goed genoeg voor haar zoon en zet behoorlijke druk op de verkering.

Frans noemt de periode erna vreselijk: “Ik heb er heel veel last van gehad dat het uit was. Bij elke droom die ik had, kwam Barbara er even tussen. Dat is nooit gestopt. Die dromen heb ik nog wel! Ik heb een geweldige vrouw gehad, maar die is helaas vorig jaar overleden.”

Frans heeft altijd nog aan Barbara gedacht en dat wil hij haar laten weten. Zou Barbara net zo terugkijken op hun verkering als hij?