Adres Onbekend
KRO-NCRV

Kinderen van hospita: Anke en Dienke Kappers

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Kinderen van hospita: Anke en Dienke Kappers

"Er was veel meer aan de hand..."

Een familielid van Anke en Dienke Kappers meldt zich bij ons. We krijgen het nummer van Dienke, die het verhaal herkent en zich Harry nog goed kan herinneren! Dienke vindt het zo leuk dat Harry na al die jaren weer contact zoekt, dat ze speciaal naar de studio komt om hem te zien. "Ik heb nooit in de gaten gehad dat je op mannen viel. Mijn moeder was enorm aan het pushen dat ik met jou verkering moest nemen..." Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal en hun ontmoeting!

Het verhaal

Als de dan achttienjarige Harry uit Honselersdijk begin jaren zeventig in Wageningen gaat studeren, huurt hij daar een kamer bij de familie Kappers. Al gauw heeft hij door dat mevrouw Kappers niets wil weten van homoseksuele jongens. Harry weet op dat moment al dat hij op mannen valt, maar besluit dan om zijn geaardheid langer voor zich te houden. “Zolang ik niet uit de kast was gekomen, was er voor mij nog geen reden tot paniek.”

Vier jaar later, wanneer Harry net aan zijn omgeving heeft verteld dat hij op mannen valt, pakt hij zijn spullen.“Toen ik uit de kast was, ben ik zo snel mogelijk verhuisd. Zonder het de familie te vertellen.” Niet alleen mevrouw Kappers, maar ook dochters Anke en Dienke weten van niks. Na al die jaren wil Harry daar alsnog verandering in brengen. “Ik vond het altijd jammer dat Anke en Dienke nooit van mij hebben gehoord dat ik een gelukkig leven heb kunnen leiden. Waarschijnlijk dachten ze dat ik heel verlegen was, maar er was veel meer aan de hand…”

Aanknopingspunten:
* kinderen van zijn hospita: Anke en Dienke Kappers
* Anke is geboren rond 1951 en Dienke rond 1953
* Dienke woonde met haar ouders aan de Beatrixlaan in Wageningen
* Dienke is rond 1973 of 1974 gaan samenwonen met haar vriend
* Anke studeerde in Groningen in de jaren 70
* vader Kappers was onderwijzer
* moeder Kappers was een vrij strenge, dominante vrouw
* meneer en mevrouw Kappers zijn al overleden

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Ontmoeting Harry en Dienke | zoeker Harry

Harry zoekt kinderen van hospita: Anke en Dienke Kappers