Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Aldo zocht zijn biologische vader

foto: Aldo
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Aldo zocht zijn biologische vader

"Mijn dag kon niet meer stuk natuurlijk!"

Het jaar 2020 staat voor Aldo in teken van de zoektocht naar zijn onbekende vader. Pas wanneer hij zijn ouders heeft gevonden, zal zijn vriend, oud-politicus Henk Krol, hem ten huwelijk vragen. Lang moeten zij wachten voordat er schot in de zaak zit. Maar we zijn nu een jaar verder en inmiddels weet Aldo meer…

Groot nieuws! Dankzij een vasthoudend lid van de zoekbrigade is Aldo's vader gevonden! Zodra Aldo van de match op de hoogte was, vertelde hij het aan zijn partner Henk Krol: "Ik zei: luister, hij is het. Ik ben zo blij! En toen is hij op de knieën gegaan en heeft hij me direct gevraagd of ik met hem wilde trouwen. Dus het is ook gewoon direct na mijn mededeling kwam zijn mededeling. Mijn dag kon niet meer stuk natuurlijk!". Beluister het laatste fragment hieronder voor deze nieuwste ontwikkelingen.

Tijdens de uitzending
De Zoekbrigade is flink gaan zoeken en zij komen een foto tegen van ene 'Willem Willem'. Bij de foto staat: 'Ook een loopbaan gehad bij Wagenborg Delfzijl, en wel in 1965 aan boord van de Bothaniaborg.' Zou dit gaan over de William die we zoeken? De naam Willem komt dichtbij William... Tijdens de uitzending stromen de tips binnen, de telefoon staat roodgloeiend. Zo zou William stuurman zijn geweest, maar we zijn er nog niet! Wie weet meer? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

We trekken alle tips na en vooral tipgever Eddy van Schaik, die in 1969 zelf op de Bothniaborg voer als 15-jarig jongetje, komt met bruikbare informatie. Op de boot werkte namelijk een chefkok met de naam William Boon. Zou hij dan Aldo's vader zijn? Nadat Eddy een foto ziet van Aldo begint hij eraan te twijfelen: "Aldo, ik zie nu jouw foto. Maar jij lijkt niet op chef Boon hoor, je lijkt als twee druppels water op onze tweede stuurman van toen! Ik ben alleen zijn naam vergeten... Maar we gaan er alles aan doen om je toch verder te kunnen helpen hoor!" Beluister de fragmenten hieronder voor de laatste ontwikkelingen.

Het verhaal
Aldo’s zoektocht wordt nog maar kortgeleden aangewakkerd door zijn biologische moeder Janneke: “Ik ken mijn biologische moeder pas sinds kort, maar met haar heb ik goed contact en goede gesprekken. Hoe meer het gaat over mijn vader William, hoe nieuwsgieriger ik word! Mijn moeder heeft mij op jonge leeftijd afgestaan en zocht in 2017 op eigen initiatief contact. Ik heb altijd gezegd dat ik niet zelf zou gaan zoeken, maar gelukkig zocht zij mij. Ik wil nu mijn oorsprong heel graag verder ontdekken en daar hoort mijn vader ook bij!”

Het is januari 1969 als Janneke en William elkaar ontmoeten in de ‘Moony bar’ in Delfzijl. Vlakbij is het schip Bothniaborg aangemeerd, dat een groep jonge matrozen naar de kust van Delfzijl brengt: “Mijn moeder was uit met een vriendin. Al snel raakte ze haar vriendin kwijt en stond ze alleen aan de bar. William, in pak, kwam naar haar toe. Hij was de enige van die groep in een pak. Hij bood haar een drankje aan en op een gegeven moment liep de bar leeg. De twee besloten samen nog een drankje te drinken op het schip.”

Janneke en William zien elkaar na die avond nooit meer, maar negen maanden later wordt Aldo geboren: “Ik heb contact met mijn moeder, maar zou dus ook graag willen weten wie mijn vader is! Mijn partner heeft rederij Wagenborg opgebeld, waar het schip van was. We kregen foto’s opgestuurd uit 1969 en de jaren 70, maar mijn moeder herkent niemand van de foto’s. Dus nu staan we met lege handen…”

Aanknopingspunten:
* William (achternaam onbekend)
* hij is nu midden of eind zeventig
* hij hoorde tot een groep opvarenden van de Bothniaborg van rederij de Wagenborg
​* in januari 1969 was hij in Delfzijl
* hij sprak accentloos Nederland
* William had een wat hogere functie op de boot vergeleken met de andere matrozen

Zoeker Aldo en de Bothniaborg

Aldo zoekt vader William - deel 1

Aldo zoekt vader William - deel 2

Aldo zoekt vader William - deel 3

Aldo zoekt vader William - deel 4

Aldo zoekt vader William - deel 5

Aldo zoekt vader William - deel 6