Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: lepeltjes van Beatrix

foto: John
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: lepeltjes van Beatrix

“Samen verzamelden we een heel koninklijk servies bij elkaar!”

In de uitzending wordt massaal gereageerd door mensen die hun koninklijke lepeltjes maar wat graag aan Corrie willen schenken! Zo ook John: "Ik heb die van de kroning van Beatrix voor je, wil je die hebben?". Helaas blijkt het tóch niet het lepeltje te zijn dat Corrie zoekt. Dus de lijnen blijven geopend op 0800 3030300 voor eenieder met het juiste lepeltje van zowel de kroning als de geboorte van prinses Beatrix (zie omschrijving hieronder).

Het verhaal
Naar aanleiding van ons 50-jarig jubileum komen er bijzondere verhalen bij ons binnen. Zo ook de zoektocht van Corrie, naar een lepeltje om haar verzameling compleet te maken. Een verzameling die begint in 1971, na een oproep in Adres Onbekend! In een van de allereerste uitzendingen is mevrouw Portegies aan het woord. Haar zoektocht gaat over het lepeltje van Willem-Alexander. Corrie hoort de oproep bij Kees Schilperoort en vindt het hartstikke leuk: “Ik had dat lepeltje van Willem-Alexander! Volgens mij had ik die voor de uitzet gekregen op ons huwelijk. Die heb ik aan die mevrouw gegeven en er bloeide een jarenlange vriendschap op tussen ons. Samen verzamelden we een heel koninklijk servies bij elkaar! Helaas is ze inmiddels overleden, maar ik ben nog altijd ermee bezig!”.

Het enige lepeltje dat Corrie nu na al die jaren nog mist, is een lepel die is uitgebracht ter ere van de geboorte van prinses Beatrix. Corrie beschrijft de lepel: “Het is een klein lepeltje, tussen een eetlepel en een dessertlepel in. Deze was ter ere van Beatrix en aan de bovenkant staat een baby afgebeeld met een kroningsmantel. De baby heeft een kroon en een staf in de hand. Op de steel staat ‘Ik zal handhaven’. En ik zoek ook nog die van de kroning van Beatrix in 1980 met prins Claus en prinses Beatrix! Wie heeft deze lepeltjes voor mij?".

Corrie zoekt lepeltje Beatrix - deel 1

Corrie zoekt lepeltje Beatrix - deel 2