Adres Onbekend
KRO-NCRV

broer Wim en zusje Angelique van Es

  1. Nieuwschevron right
  2. broer Wim en zusje Angelique van Es

“We zijn niet meer wie we toen waren”

Monique van Es groeit op in Haarlem. Samen met haar vijf oudere broers en een jonger zusje. Het gezin valt al vroeg uit elkaar. Volgens Monique is dat door omstandigheden gekomen. Hun vader overleed al op jonge leeftijd en hun moeder was in hun jeugd al ernstig ziek. Daardoor moet Monique voor haar jongere zusje Angelique zorgen en hun oudere broer Wim neemt de zorg voor hun zieke moeder op zich.

Na het overlijden van beide ouders, hebben de kinderen niet veel contact meer met elkaar. Monique is dan achttien jaar en net getrouwd. Ze heeft twee dochters en leidt een druk gezinsleven. Haar broers en zusje hebben haar kinderen nog wel meegemaakt. Ze kwamen destijds nog wel op visite. Zeker haar zusje Angelique, die ook wel bleef logeren. “Ik heb met Angelique veel ondernomen vroeger. Ik gaf zelfs fimolessen met haar! We hebben workshops gevolgd en op beurzen gestaan. En toen ze haar rijbewijs haalde, ging ik de eerste keer met haar tanken! En Wim was echt een schat.”

Ergens gaat het fout. Wat dat is geweest, is te beladen voor Monique om te kunnen vertellen. Wat ze wel over kwijt wil is het volgende: “We hebben rare dingen tegen elkaar gezegd. Ik wil gewoon alles uitpraten. Als volwassen mensen. Niet zoals ik toen was en ook niet wie zij toen waren, maar wie we nu zijn.”

aanknopingspunten:
* haar vijf broers en een zusje
* Met name haar oudere broer Wim van Es (rond de 60 jaar)
* en haar jongste zusje Angelique van Es (rond de 50 jaar)
* Angelique had twee kinderen: de oudste heette Michelle
* Laatste adressen van allebei: Hoofddorp
* Het gezin groeide op in Haarlem
* Vader overleed al op 58-jarige leeftijd aan een hartstilstand.