Adres Onbekend
KRO-NCRV

beste vriend Michel Rongen

  1. Nieuwschevron right
  2. beste vriend Michel Rongen

"Ik spring zo snel mogelijk in de auto naar Nijmegen!"

Michel wist gelijk dat het Franz was die hem zocht! Beluister onderstaande fragment om te horen hoe het eerste telefoongesprek ging tussen de twee mannen.

Het verhaal
Franz is ongerust. Hij heeft veel beleefd samen met zijn vriend Michel van Rongen. Beiden mannen hadden een druk bestaan, internationaal, altijd onderweg.

Michel had het goed voor elkaar. Hij woonde in een prachtig huis met zwembad in België met vriendin en kinderen. Franz heeft bij zijn laatste bezoek nog een filmpje gemaakt van het gezin, dat hij Michel graag toestuurt. Maar daar ligt het probleem: vijftien jaar geleden stuurde Michel een adreswijziging. Zijn nieuwe adres was Poolanker in Almere. Franz heeft natuurlijk gelijk een kaart teruggestuurd, naar Almere. Maar die kaart kwam retour. Adres Onbekend.


Wat is er gebeurd? Het maalt in Franz’ hoofd. Waarom kwam die kaart terug? Hij was toch juist verhuisd?

De mannen hebben samen veel meegemaakt. In het begin liepen ze samen hard tussen Nijmegen en Molenhoek, waar Michel toen nog woonde. Franz is 25 jaar ouder en voelde zich een rustpunt voor Michel, die rondreisde als fotograaf en werkte in de filmindustrie: “Het was tussen ons als een magnetisch veld, tientallen jaren lang. Altijd vielen we op elkaar terug.”

Aanknopingspunten:
* Michel Rongen
* geboren rond 1966
* heeft gewoond in Molenhoek, in Cuyk en in België
* vijftien jaar geleden is hij gaan wonen aan Poolanker, Almere
* had een vriendin en is vader van twee volwassen zonen
​* was actief in de ‘film business en fotografie’