Adres Onbekend
KRO-NCRV

nog niet opgelost: vader kapper Barry

  1. Nieuwschevron right
  2. nog niet opgelost: vader kapper Barry

We hebben kapper Barry nog niet gevonden, maar onze lijnen blijven open!

Tijdens de uitzending vinden we een spoor naar een kapper Berry uit Arnhem! Maar hij blijkt niet de Barry te zijn die we zoeken... Tot nu toe hebben we vader kapper Barry nog niet gevonden, maar onze lijnen blijven open! We houden er rekening mee dat hij mogelijk ook Berry heet. Weet u meer? Bel 0800 3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Richard wordt geboren in 1969 en groeit op bij zijn moeder Dinie en zijn stiefvader Herman. Richards ouders vertellen hem al vroeg dat Herman niet zijn biologische vader is: “Ik had daar van tevoren geen weet van, want mijn stiefvader kwam in mijn leven toen ik pas twee jaar oud was. Mijn biologische vader heb ik nooit gekend. Ik weet nog dat ik dacht: op mijn achttiende ga ik hem zoeken! Maar de jaren verstreken en ik had eigenlijk geen behoefte aan een zoektocht. Ik had een prima leven en ik kwam niets tekort.”

Richard gaat daarom ook niet op zoek, totdat zijn leven in 2017 plotseling verandert: “Mijn relatie ging niet goed en er waren veel veranderingen op mijn werk. Ik raakte overspannen en met een jobcoach ben ik teruggegaan naar het begin van mijn leven. Dat bracht veel naar boven. Ik wilde graag weten waar de gedachten en dingen die ik doe vandaan komen. Dat gevoel werd steeds sterker. Ik ging me verdiepen in mijn moeders leven en kwam zo meer te weten over mijn biologische vader. Hij was een Amsterdamse kapper, Barry, van wie mijn moeder in juli 1968 tijdens het uitgaan zwanger is geraakt. Hij weet waarschijnlijk niet van mijn bestaan...”

Dinie heeft Barry namelijk na die nacht nooit meer gezien. Toch kan ze Richard meer over hem vertellen: “Kort na mijn geboorte ontmoette mijn moeder een vrouw. Zij vertelde haar dat Barry al twee dochters zou hebben toen mijn moeder zwanger raakte: een tweeling. Mijn moeder is er destijds niet op ingegaan en heeft hem niet proberen te vinden... Maar bij mij komt de wil om hem te leren kennen steeds meer naar boven en ik wil er echt werk van maken! Misschien is het al te laat, maar zijn er wel halfbroers of -zussen die mij meer over hem kunnen vertellen. Ik hoop natuurlijk dat ik mijn biologische vader Barry kan ontmoeten. Dat zou voor mij een verrijking zijn!”

Aanknopingspunten:
* biologische vader Barry
* hij is geboren rond 1939
* mogelijk heeft hij twee dochters, een tweeling
* de tweeling zou in ieder geval geboren moeten zijn voor 1969
* mogelijk was Barry toen ook getrouwd
* Barry was kapper in Amsterdam
* Barry heeft moeder Dinie in juli 1968 eenmalig ontmoet
* Barry en Dinie hebben elkaar ontmoet in bardancing Het Casino in Noordwijk
* Barry was daar met een vriend, Dinie met een vriendin
* Dinie werkte destijds in de psychiatrische inrichting Santa Maria
* Dinie is in maart 1969 bevallen van haar zoon Richard
* waarschijnlijk weet Barry niet van zijn bestaan
* mogelijk is Barry later naar Arnhem verhuisd en daar weer een kapperszaak begonnen
* mogelijk is er een link met Arnhemse tennisvereniging ALTB

Richard zoekt zijn vader kapper Barry - deel 1

Richard zoekt zijn vader kapper Barry - deel 2

Richard zoekt zijn vader kapper Barry - deel 3

Richard zoekt vader kapper Barry - vervolg