Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Nathan zocht chimpanseeverzorger Gerard van der Kroon

foto: Dejonkheer
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Nathan zocht chimpanseeverzorger Gerard van der Kroon

"Rakker zit nu in Brazilië en hij leeft nog, Nathan!"

Tijdens de uitzending wordt er veel gebeld op deze zoektocht. We hebben een warm spoor naar Gerard, dus hopelijk komen we snel met hem in contact! Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

In het tweede fragment hoor je het vervolg op Nathans zoektocht. Want na de uitzending van 9 mei 2021 meldt Gerard van der Kroon zich bij ons! "Ik vond het altijd mooi om kinderen zoals Nathan speciale aandacht te geven, daar bloeiden ze van op. En goed nieuws, Nathan, want Rakker zit nu in Brazilië en hij leeft nog!"

Het verhaal
In 2001 mag de bijna blinde Nathan naar het Kinderbeestfeest in Artis, een dag voor chronisch zieke kinderen. Daar begint een bijzondere band met chimpansee Rakker: “Hij kwam eigenlijk meteen naar me toe en hij werd helemaal rustig. Terwijl hij volgens de verzorgers juist onrustig was, omdat er normaal geen bezoekers waren op dat tijdstip!”

Nathan blijft langskomen bij chimpansee Rakker en vooral verzorger Gerard van der Kroon weet hem van alles te vertellen: “Ik mocht ook mee achter de verblijven. Hij liet me dichtbij Rakker komen, soms met alleen tralies ertussen. Heel bijzonder! Uiteindelijk ging Rakker naar Brazilië en ik verloor Gerard uit het oog. Een half jaar geleden belde ik Artis op, maar hij werkt daar niet meer. Ik zou hem zo graag bedanken voor alles!”

Aanknopingspunten:
* chimpanseeverzorger Gerard van der Kroon
* werkte in ieder geval in 2001 bij Artis, nu niet meer
* kon alles vertellen over chimpansee Rakker
* Rakker is naar Brazilië gegaan