Adres Onbekend
KRO-NCRV

nicht Annemarie Hendriks-Poot

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. nicht Annemarie Hendriks-Poot

"Toen ze bij de koffietafel vroeg of we de draad weer op zouden pakken, wees ik haar bot af..."

Na vorige week, komen er steeds meer positieve verhalen naar boven. De nichtjes gaan snel bij elkaar langs. Ze hebben al uren aan de telefoon gekletst. Er valt veel bij te praten, onder andere de ziekte van Annemarie. De nichtjes zijn heel blij dat ze elkaar weer gevonden hebben. Beluister de uitzending van 12 december 2021 voor de terugblik.

Eén telefoontje en we krijgen direct de man van Annemarie aan de lijn. Hoewel Marian in al haar eerlijkheid niet enkel positieve verhalen vertelt over haar nicht, kan Annemarie dat wel waarderen: "Het klopt allemaal en je laat me dat weer even inzien op deze manier. Zullen we binnenkort wat afspreken, Marian?". Beluister het hele verhaal in het fragment hieronder.

Het verhaal
Marians moeder overlijdt in 1996. Hoewel Marian haar nicht Annemarie Hendriks-Poot al jaren niet heeft gesproken, is ze wel op de begrafenis. "Bij de koffietafel vroeg ze of we de draad weer op zouden pakken. Maar mijn hoofd stond er op dat moment helemaal niet naar. Ik heb haar heel bot afgewezen en daar heb ik al 25 jaar spijt van..."

"Ik wil sowieso rechtzetten dat ik haar heb afgewezen. Ik ben heel erg benieuwd hoe het met haar is." Marian en Annemarie zijn allebei rond 1964 getrouwd, sindsdien is het contact tussen de twee verwaterd. "We zijn niet op elkaars huwelijksfeest geweest, we hadden een relatie met pieken en dalen."

Marian wil nu graag het contact met haar nicht herstellen. "Ik ben benieuwd wat ze is gaan doen en ik wil graag mijn botte opmerking van toen wegnemen. Als ze nee zegt, dan is dat ook goed, maar ik denk dat we dichterbij elkaar staan dan we zelf doorhebben."

Aanknopingspunten:
* nicht Annemarie Poot-Hendriks
* Annemarie is geboren in november 1942 in de Hubert Duyfhuysstraat in de Utrechtse wijk Zuilen
* Annemaries ouders zijn Nel (Petronella) de Beer en Jan Hendriks
* ze heeft nog een broer Piet
* tante Nel is overleden in 1947
* oom Jan heeft gewerkt bij Werkspoor in Utrecht
* hij is later hertrouwd met Riet Weterings
* Jan Hendriks en Riet Weterings kregen later samen nog drie kinderen: Leo, Mary en Jonny
* Annemarie is in 1965 getrouwd met Leo Poot
* Leo werkte bij boekbinderij Lumax in Utrecht
* Annemarie en Leo woonden eerst aan de Amsterdamsestraatweg, daarna in de Theemsdreef in Utrecht
* Annemarie en Leo hebben twee kinderen, een zoon en een dochter

Zoekster Marian vroeger

Marian zoekt nicht Annemarie Hendriks