Adres Onbekend
KRO-NCRV

nog een halfzus van Joachim en Elly

  1. Nieuwschevron right
  2. nog een halfzus van Joachim en Elly

"Op deze manier heeft onze vader toch nog iets moois opgeleverd!"

In maart 2019 zocht Joachim naar zijn vader Joop de Pater, die niet meer bleek te leven. Hij vond zijn halfzus Elly! In de uitzending van 16 juni 2019 zijn zij beiden terug, want we vinden nóg een kind van Joop: Patricia de Pater. Joachim en Elly ontmoeten haar bij ons in de studio en ook zij herkent de verhalen over haar vader. Beluister onderstaande fragment om te horen hoe deze ontmoeting verliep!

Tijdens de uitzending in maart
Joachims vader Joop de Pater blijkt inderdaad een kind van de zanger Leo Fuld te zijn! Joop is slechts 65 jaar geworden, maar we vinden wel een kind van hem uit een andere relatie: Elly van Krevel. Dit is Joachims halfzus en ze komt als verrassing naar de studio! Joachim staat in tranen naar haar te kijken als ze binnenkomt... Beluister onderstaande fragmenten om het verhaal en de ontmoeting terug te horen.

Het verhaal
Pas sinds drie jaar weet Joachim de naam van zijn biologische vader. Als kind groeit hij op bij zijn moeder Gerda en hij heeft zijn vader nooit gekend. Voordat Joachims vrouw Karen in zijn leven kwam werd daar thuis dan ook niet over gepraat. Karen: “Ik ben een beetje gaan rondvragen en zo is de zoektocht steeds meer gaan leven. Joachim is zo’n bijzondere en lieve man en daarom vind ik het belangrijk dat hij zijn vader leert kennen.”

Op een verjaardagsfeest vraagt Karen op de man af aan Joachims halfbroer Dennis hoe Joachims vader heet. Hij antwoordt: “Joop de Pater.” Dennis begint dan voor het eerst te vertellen wat hij weet: “Omdat hij drie jaar ouder is, wist hij meer. Ik dacht: ‘He he, eindelijk iemand die zijn naam noemt!’. Hij vertelde ook dat de vader van Joop waarschijnlijk de bekende Joodse zanger Leo Fuld uit Amsterdam is. Maar verder wist hij niets.” Joachim is zelf ook muzikaal. Wie weet komt Joachims muzikaliteit dus wel bij zijn mogelijke opa vandaan!

Joachim en Karen hebben een eigen zaak. Op een dag staat daar opeens een bekende van Joop de Pater in de winkel die op Joachim heeft gepast toen hij klein was: "Zij vertelde dat Joop de Pater zo'n aardige man was. Toen besloten we: nu gaan we zoeken!”

Aanknopingspunten:
* biologische vader Joop (de) Pater
* nu rond de 73 jaar
* woonde in de jaren 70 in de Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam
* ging toen om met Gerda
* Gerda had al een zoon uit een eerdere relatie indertijd: Dennis
* Joop en Gerda kregen een zoon: Joachim
* hij is geboren op 21 juni 1972
* Joops vader was naar verluidt de bekende Joodse zanger Leo Fuld uit Amsterdam