Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Dieke Rietkerk

foto: Wim
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Dieke Rietkerk

Het is alleen nog afwachten of Dieke ook openstaat voor contact...

Wim doet zijn verhaal in de uitzending en op de valreep vertelt Astrid dat Dieke gevonden is! Het is alleen nog afwachten of ze ook openstaat voor contact... Beluister het fragment hieronder voor Wims verhaal.

Het verhaal
Wim gaat regelmatig naar de Nederlands Gereformeerde Kerk in Oegstgeest: “Daar kwam ik Dieke Rietkerk tegen. Ze was verhuisd naar Leiden, omdat ze daar Bijbelvertalingen studeerde. Ik denk dat we rond de zestien jaar waren toen. Het klikte meteen. We kwamen bij elkaar over de vloer en raakten bevriend. We waren allebei heel gelovig en konden goed met elkaar praten. We zijn jaren bevriend geweest, totdat ze naar Malawi vertrok vanwege haar stage. Sindsdien zijn we elkaar uit het oog verloren...”

De vriendschap die tussen Wim en Dieke ontstaat, heeft voor Wim een andere betekenis dan voor Dieke: “Ik wilde wel meer, ja. Ik was verliefd op haar, maar het was niet wederzijds. Dat vond ik wel lastig en Dieke ook. Toch liet ik het erbij, want ik vond onze vriendschap te belangrijk. Ik wilde haar niet kwijt... We vonden elkaar steeds in onze vriendschap. Ze was een open en toegankelijk persoon. Er gaat geen maand voorbij dat ik niet aan haar denk!”

Aanknopingspunten:
* Dieke Rietkerk, geboren rond 1964
* woonde rond 1980-1984 aan de Morsweg in Leiden in een studentenkamer
* daar studeerde ze Bijbelvertaling
* ze ging naar de Nederlands Gereformeerde Kerk in Oegstgeest
* haar ouders woonden in Maassluis
* ze heeft gewerkt voor Wycliff Bijbelvertalers
* rond 1984 ging ze voor haar stage naar Malawi
* het was een spontane en open meid
* ze was ongeveer 1.60 meter lang
* had zwartachtig sluikhaar met een pony

foto: Wim

Zoeker Wim

Wim zoekt vriendin Dieke Rietkerk