Adres Onbekend
KRO-NCRV

NOG NIET OPGELOST: Meester Verbeek

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. NOG NIET OPGELOST: Meester Verbeek

"Hij vernoemde zijn dochter naar mij!"

De Zoekbrigade ontdekt dat er een J. Verbeek op de Loevesteinlaan in Den Haag heeft gewoond. Opvallend genoeg woont er in 2005 wéér een J. Verbeek in dezelfde straat. Zou dat dan meester Verbeek zijn? Zijn zoon kijkt op de website en zegt dat de man op de foto niet zijn vader is. Geen meester Verbeek dus, maar een conciërge met dezelfde naam. Wie weet wel waar meeste Verbeek is? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Je hoort Marijke's hele verhaal in de uitzending van zondag 5 mei 2024.

Het verhaal
Marijke is elf jaar oud en haar wereld verandert compleet. Ze loopt de woonkamer vol met mensen binnen, alleen haar moeder ontbreekt. "Mijn vader vroeg of ik mee wilde lopen naar boven en ik vroeg meteen: 'Is ze dood?' Om de een of andere reden wist ik het meteen..."

Marijke komt uit een groot gezin met elf kinderen. Ze voelt zich sinds de dood van haar moeder veel alleen, behalve op school. "In groep acht had ik les van meester Verbeek. Hij was de enige die aan me vroeg hoe het met me ging na de dood van mijn moeder. Dat betekende zoveel voor mij! Hij moet gezien hebben dat ik me in mijn grote gezin toch heel alleen voelde. Hij had dat door."

Meester Verbeek komt de klas binnen met bijzonder nieuws. "Hij kwam de klas in en vertelde ons dat hij een dochter had gekregen. 'Ze is vernoemd naar Marijke, want we hebben haar Marieke genoemd!', zei hij tegen ons. Hij had me geen groter plezier kunnen doen. Hij gaf me het gevoel dat je er mag zijn."

Aanknopingspunten:
* meester meneer Verbeek (voornaam onbekend)
* geboren rond 1927 (kan ook eerder of later zijn)
* was getrouwd in 1963
* woonde in de buurt van de Loevesteinlaan in Den Haag
* had tenminste één dochter toen: Marieke
* meneer Verbeek gaf las aan de Petrus Dondersschool, een katholieke lagere school aan de Ambachtsgaarde in Den Haag
* hij had een bril en een baard indertijd en zag er netjes en verzorgd uit

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
in de uitzending

Marijke zoekt meester Verbeek