Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriend Hans Euwe

  1. Nieuwschevron right
  2. Vriend Hans Euwe

"Ik zou hem nu niet meer herkend hebben met die bril!"

We verrassen Jaap, Sikke en Cees, want we vinden Hans Euwe niet alleen: hij komt ook naar de studio! En hij herinnert zich alles nog: "Maar ik ken Jaap als Jacobus volgens mij." Overigens had Jaap Hans niet herkend als hij hem nu op straat zou tegenkomen: "Met die bril ziet hij er toch wel anders uit hoor!" Beluister onderstaande fragmenten om de ontmoeting te horen.

Het verhaal
Jaap, Sikke en Cees zaten samen op bassischool ‘De school met de Bijbel’ in Waarder. Bij de reünie van de school zaten de drie mannen vol spanning te wachten of hun goede vriend Hans Euwe ook zou komen, maar helaas liet hij zich niet zien.

De drie mannen hebben goede herinneringen aan de basisschooltijd met Hans: “We trokken veel met elkaar op: speelden cowboytje en schaatsten samen! Tijdens een schaatstocht zijn we weleens in een wak terecht gekomen… Maar het was gelukkig niet zo diep. Jaap die natuurlijk vooropreed, was wel kletsnat tot aan zijn borst. Haha!”

De mannen balen er ook erg van als Hans rond 1963 vanwege familie naar Den Haag verhuisd: “Wij wonen alle drie nog bij elkaar in de buurt, maar Hans is spoorloos verdwenen.”

Aanknopingspunten:
* Hans Euwe zat op basisschool ‘De school met de Bijbel’ in Waarder
* inmiddels heet de school: Pr. Willem Alexanderschool Waarder
* Hans is geboren rond 1953
* hij verhuisde rond ’63 naar Den Haag vanwege familie

Jaap de Vries zoekt schoolvriend Hans Euwe Deel 1

Jaap de Vries zoekt schoolvriend Hans Euwe Deel 2