Adres Onbekend
KRO-NCRV

jeugdvriend Meinte Heringa

  1. Nieuwschevron right
  2. jeugdvriend Meinte Heringa

"Ik ben toch blij dat ik je dit nog heb kunnen vertellen!"

Al sinds 2018 loopt de zoektocht vast op een spoor naar Zwitserland, met een telefoonnummer waar maar niet wordt opgenomen. Totdat Meinte plots zelf opbelt! Hij woont niet in Zwitserland, maar in Duitsland. Vlakbij Nurnberg. En hij herinnert zich Tineke nog heel goed: "Het was een knappe, leuke meid hoor!". Tineke staat perplex als Meinte voor haar aan de lijn komt: "Ik ben toch blij dat ik je dit nog heb kunnen vertellen!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Tineke is zestien jaar als ze de lieve Meinte ontmoet. Ze wonen allebei in Utrecht en hij zit op de Oranje Nassauschool, tegenover haar eigen school: “We spraken regelmatig af. Ik had veel vriendjes hoor! Ik vond de aandacht wel leuk, maar hij was heel erg op mij gesteld. Dat besefte ik toen niet zo. Ik kwam daar ook thuis. Hij kwam uit een heel gezellig Fries gezin. Iedereen was zo vriendelijk en gastvrij. Zijn moeder probeerde iets tussen ons op stand te brengen en vroeg dan: ‘Wil je niet iets met Meinte?’ Maar ik was daar nog niet aan toe...”

Nu wil Tineke toch graag meer weten van deze Friese jongen: “Hij was heel lief en rustig. Ik vond hem heel sterk, maar toch zachtmoedig. Dat vond ik een hele mooie eigenschap. In die tijd was er ook een andere jongen die mij leuk vond en toen heeft Meinte zich een beetje teruggetrokken. Ik ben toen ook een tijdje naar Zwitserland gegaan als au pair en om in een jeugdherberg te gaan werken. In dat jaar is mijn vriendschap met Meinte verder verwaterd. Ik ben daarna altijd in Utrecht gebleven, maar ik heb hem nooit meer gezien. Een buurvrouw dacht dat Meinte waarschijnlijk ook naar Zwitserland gegaan is...”

Aanknopingspunten:
* Meinte(n) Heringa
* geboren rond 1949
* zijn familie kwam uit Friesland
* mogelijk is hij zelf ook in Friesland geboren
* hij had tenminste éen zus, mogelijk meer broers en zussen
* woonde in 1965 op de Rijnenburglaan in Utrecht Hoograven
* hij zat op de mavo/havo Oranje Nassauschool in Utrecht
* hij speelde gitaar
* is mogelijk naar Zwitserland verhuisd

Tineke zoekt jeugdvriend Meinte Heringa - deel 1

Tineke zoekt jeugdvriend Meinte Heringa - deel 2