Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: evacué Henk Mostert

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: evacué Henk Mostert

Hij kan nog veel vertellen over Carla’s ouders

Henk Mostert wordt aan alle kanten getipt dat hij wordt gezocht in Adres Onbekend. Hij belt verrast op: ‘Word ik gezocht in jullie programma? Maar door wie dan?’ Wanneer hij hoort dat het om Carla Knorren gaat, is de verrassing des te groter. Hij had niet meer gedacht van de familie Knorren te zullen horen. Hij komt aan de lijn om met Carla te spreken over vroeger: “Eigenlijk is het aan mijn zus te danken dat we bij jullie in huis kwamen, want zij wilde dat we bij elkaar bleven toen. Ik heb het leuk gehad bij jouw ouders.” Carla zit glimlachend naar Henk te luisteren. Ze mag hem nog eens bellen voor meer verhalen en herinneringen.​

Het verhaal
Tijdens de watersnoodramp in 1953 wordt de 8-jarige Henk Mostert ondergebracht bij de familie Knorren in Hoensbroek. Het ouderlijk huis van Henk staat op dat moment onder water. Het gezin Knorren bestaat uit vader Gradus, moeder Annemarie en hun op dat moment 4 jaar oude zoon Koos Knorren. Dochter Carla wordt twee jaar later geboren. Zij heeft Henk nooit gekend en ze kan zich ook niet herinneren dat er over hem werd verteld.

​Na het overlijden van haar moeder in 2014 vind Carla twee krantenknipsels uit 2002. Die gaan over Henk (Hennie) Mostert. Hij neemt dan afscheid als korpschef van de politie Zuid-Limburg. In het Limburgs Dagblad wordt een artikel geplaatst over Henk, die op zoek gaat naar het gezin waar hij tijdens de watersnoodramp is ondergebracht. Het tweede artikel vertelt dat hij dit gezin gevonden heeft en met hen in contact is gebracht. Zoekster Carla heeft nooit van dit hele verhaal geweten en wil nu graag alsnog met Henk in contact komen. Ze heeft geen idee waarom het haar nooit verteld is. “Mijn broer woonde zijn hele leven in Limburg, mama in Zaandam en ik op de Veluwe. Het is nooit besproken als we elkaar zagen.”