Adres Onbekend
KRO-NCRV

Spaanse vader José Y Garcia

  1. Nieuwschevron right
  2. Spaanse vader José Y Garcia

Op het nippertje komt Irene's vader aan de lijn voor haar!

Wauw! Vlák voor het einde van de uitzending vinden we Irene's vader en... hij komt voor haar aan de lijn! "I can't talk right now, I'm very emotional!" Een emotionele hereniging zal volgen tussen vader en dochter. Beluister de uitzending van 30 juni 2019 om het hele verhaal te horen.

Het verhaal
Irene is de dochter van Spaanse ouders, maar als hun relatie strandt, trouwt haar moeder met een Nederlander en verhuist Irene naar Nederland. Als ook dat huwelijk op de klippen loopt, vertrekt haar moeder weer naar Spanje, maar Irene blijft met haar halfbroer en – zus bij haar stiefvader. Hij blokkeert tot 2002 alle contacten met Spanje. Dan is ineens haar moeder voor haar aan de telefoon en een paar dagen later haar vader. Ze krijgt al zijn gegevens en ontmoet zijn broer die vertelt dat hun moeder en zus in Den Haag wonen.

Maar de stiefvader van Irene gooit roet in het eten. Als Irene verhuist zorgt hij ervoor dat alle papieren, brieven en foto’s verdwijnen. Irene geeft niet op en weet het contact met haar moeder te herstellen, maar die kan haar niet helpen in de zoektocht naar José. Er gaan verhalen dat hij naar Duitsland is vertrokken. Wie kan haar helpen? Al is het maar aan een foto.

aanknopingspunten:
* Jose Garcia
* geboren in 1950 in Calella, Spanje
* zijn moeder en zus hebben in de Riemerstraat in Den Haag gewoond
* José was getrouwd met Irene-Maria Mir de las Comas
* zij is geboren in mei 1955
* in de jaren 70 was José DJ in een discotheek in Calella
* mogelijk is hij naar Duitsland vertrokken