Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: sponsor Peter van den Berg

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: sponsor Peter van den Berg

“I am so happy to have found you”

Dankzij een anonieme tipgever vinden we Josephs sponsor in Duitsland. Hij blijkt Peter van den Berg te heten. We vinden via oude buren Peters zoon in Veenendaal: Daan. Daan komt als verrassing naar de studio en met hem en Vincent bellen we naar Abu Dhabi om Joseph te vertellen dat de zoektocht is geslaagd. Joseph neemt op en kan het eerst nog niet geloven: “Are you sure?” is dan ook de zin die vaak valt. Vincent en Daan zijn blij zijn stem te horen en Joseph is het gelukkigst van iedereen! “I can’t believe this, man!”, roept hij uit. Misschien kan Joseph wel naar Nederland komen, “Or we come to Abu Dhabi” laat Daan enthousiast weten.

Het verhaal
De 30-jarige Joseph uit Abu Dhabi zoekt al een hele poos naar zijn sponsor P.J van de/van den Berg(h) uit Nederland. Tien jaar lang maakte deze man geld over naar Joseph, waardoor hij naar school kon gaan. Nu is Joseph taxichauffeur en hij is erg trots op wat hij heeft bereikt in zijn leven: “Maar zonder deze P.J van de/van den Berg(h) was mij dit nooit gelukt. Ik wil hem bedanken voor zijn financiële steun al die jaren en met hem vieren dat ik zo ver ben gekomen.”

Namens Joseph doet Vincent van Laar het woord in de uitzending. Hij ontmoette Joseph eerder dit jaar tijdens een vakantie in Abu Dhabi. Joseph was zijn taxichauffeur en vertelde Vincent over zijn zoektocht. Vincent heeft de zoektocht nu op zich genomen en hoopt Joseph binnenkort goed nieuws te brengen. Helaas komt Vincent ook niet verder in de zoektocht, want men weet niet waar P.J. van den Berg(h) destijds woonde. Wel dat hij zou zijn geëmigreerd naar het buitenland. Met de weinige aanknopingspunten die we hebben, hopen we toch op respons.

Zou P.J. van de/van den Berg(h) zich wel eens hebben afgevraagd wat er van Joseph geworden is? Joseph denkt wel dagelijks aan zijn sponsor. Hij hoopt hem nog eens te kunnen spreken: “Ik heb nooit afscheid genomen en kunnen zeggen hoe belangrijk hij voor mij is geweest.”