Adres Onbekend
KRO-NCRV

de enige zoon van Johannes van Doorn

foto: Maya
  1. Nieuwschevron right
  2. de enige zoon van Johannes van Doorn

"Die mensen op de trouwfoto zijn mijn ouders!"

John van Doorn, de enige zoon van Johannes M. van Doorn, hoort Maya's oproep en meldt zich bij ons! Hij is blij verrast dat er na zoveel jaren plots papieren en foto's van zijn familie boven komen: "Die mensen op de trouwfoto's, dat zijn mijn ouders! Wat bijzonder, ik wil alles heel graag van je hebben!" In de uitzending van 27 juni 2021 hoor je het hele gesprek.

Het verhaal
In 2017 heeft Maya een tijdje een jongen in huis wonen. Tijdens sloopwerkzaamheden bij het klooster Mariënhage in Eindhoven vindt hij op zolder, verstopt achter een plank, een aantal oude foto’s en papieren. Maya: "Hij wilde ze verkopen, maar ik zei dat we dat zeker niet gingen doen. Deze persoonlijke spullen zijn niet voor niets verstopt. We moeten proberen om die man of zijn familie te vinden, zodat we het terug kunnen geven!”

Op de papieren is te zien dat het om Johannes M. van Doorn gaat en dat hij in 1922 in Utrecht is geboren: “Ook zitten er een aantal foto's tussen. Ik denk dat hij op een paar van die foto's staat. Deze Johannes zou nu 98 jaar moeten zijn, dus ik denk niet dat hij nog leeft. Maar ik hoop dat we kinderen of kleinkinderen kunnen vinden aan wie ik de papieren kan geven. De foto's zijn heel netjes in vloeipapier gewikkeld en zien er nog goed uit na al die jaren. Als iemand spullen zou hebben van mijn eigen vader of opa, dan zou ik gek worden van geluk! Ik hoop dat degene aan wie we dit terug kunnen geven er hetzelfde over denkt.”

Aanknopingspunten
* nabestaanden van Johannes M. van Doorn
* geboren in 1922 in Utrecht
* hij woonde in 1945 aan de Korenbloemstraat in Utrecht
* was boekhouder/kantoorbediende
* was getrouwd
* er zijn twee Nederlandse marsorders gevonden, die getekend zijn op 09-06-1945 en een A.E.F. Registration Record, getekend in Wuppertal (Duitsland)
* de paperassen zijn eind 2017 gevonden achter een plank op zolder van het klooster Mariënhage in Eindhoven tijdens sloopwerkzaamheden
* deze Johannes van Doorn was een Nederlandse soldaat en moest zich in Eindhoven melden
* waarschijnlijk woonde hij destijds in het klooster Mariënhage
* hij werd ingezet voor de voedselvoorziening

Gevonden papieren en foto's

Maya zoekt nabestaanden van Johannes van Doorn - deel 1

Maya zoekt nabestaanden van Johannes van Doorn - deel 2