Adres Onbekend
KRO-NCRV

Goede vriendin Petra van der Hulst

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Goede vriendin Petra van der Hulst

"We zijn elkaar kwijtgeraakt, misschien zoekt zij mij ook wel!"

Tijdens de uitzending
We worden getipt naar het voormalige schoonzusje van Petra. Zij licht haar ex-man, Petra's broer, in en via hem wordt ze op de hoogte gesteld van Leo’s zoektocht. Ze meldt zich al snel op onze voicemail, maar vindt dit héél spannend. Leo mag achter de schermen met Petra bellen en doet naderhand verslag: “Het was zo leuk om elkaar weer te spreken! Maar het halve tientje had ze niet meer bewaard, haha!” Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Leo ontmoet Petra van der Hulst in 1986 en er ontstaat een goede vriendschap. "We zijn met elkaar in contact gekomen omdat Petra een relatie had met mijn huisgenoot. Toen die relatie uitging zijn wij nog goed bevriend gebleven, dat was heel fijn! Het contact verwaterde toen ik trouwde in 1991."

Petra en Leo klikken goed en beleven veel. Maar van liefde is geen sprake: "We hadden altijd lol samen, we voelden elkaar aan, hadden dezelfde humor, dat ging vanzelf. We hebben nooit een relatie gehad. Achteraf is er misschien wel meer geweest dan alleen een goede vriendschap, maar dat hebben we nooit uitgezocht." Leo vindt Petra een charmante vrouw: "Als je met haar de kroeg binnenkwam, draaide er een paar hoofden om. Een leuk en spontaan mens!"

"We zijn elkaar kwijtgeraakt, misschien zoekt zij mij ook wel. Ons laatste reisje is mij altijd bijgebleven, dat was naar Berlijn. Daar liepen we als broer en zus, arm in arm door de stad. We hadden het vreselijk gezellig! Ik ben zo benieuwd hoe het met haar gaat"

Leo heeft zelfs nog een half briefje van tien in zijn portemonnee bewaard. "We kregen ruzie over wie de rekening zou betalen en we trokken allebei zo hard aan dat tientje dat het door midden scheurde. Ik heb hem nooit weggedaan. Zou zij het ook nog hebben bewaard?"

Aanknopingspunten:
* vriendin Petra van der Hulst
* geboren rond 1963
* woonde in Rotterdam in de Jonker Fransstraat rond 1986
* werkte als secretaresse in Den Haag
* haar zus heette Lizzy
* haar vader heette Jacques en werkte bij Akzo
* haar moeder heette Nel
* haar ouders woonden in Warmond

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Petra van der Hulst